Leefbaar en PVV niet zomaar akkoord met uitbreiding Flevokusthaven

LELYSTAD • Di 25 september 2018 | 8:39 • Dinsdag 25 september 2018 | 8:39

Leefbaar Lelystad en de PVV gaan niet klakkeloos akkoord met de versnelde uitbreiding van het industrieterrein rond de Flevokusthaven. De nieuwe haven ligt aan de noordkant van Lelystad ter hoogte van de Maximacentrale.

Burgemeester en wethouders wil dat het bedrijventerrein bij Lelystad snel wordt uitgebreid van 7 naar 43 hectare. "Dat is wel heel erg veel ineens, terwijl we in 2016 hadden afgesproken dat we het gefaseerd zouden doen", zegt fractievoorzitter Jack Schoone van Leefbaar Lelystad. Rond Flevokusthaven wordt de meeste grond nu nog gebruikt voor de landbouw.

Leefbaar en de PVV willen het voorstel eerst goed bespreken voordat de partijen akkoord gaan. Bij Schoone bestaat een angst dat de gemeente straks industrieterrein heeft liggen en dat dan niet kwijtraakt. "We hebben natuurlijk nog heel veel industrieterrein dat allemaal loos ligt en om meteen zo veel in te richten, vinden wij wel erg veel", zegt Schoone.

Schoone vindt dat het proces rondom het nieuwe industrieterrein niet transparant is. Hij zou liever een gesprek voeren over het in te richten terrein. Nu heeft hij het gevoel dat het plan zo op het bord van de partij wordt gelegd.

Dinsdagavond wordt het uitbreidingsplan voor het industrieterrein van de Flevokusthaven besproken tijdens de gemeenteraadsvergadering.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel