'Asielgezinnen vertrokken uit Oosterwold'

ALMERE • Do 27 september 2018 | 15:37 • Donderdag 27 september 2018 | 15:37

De asielgezinnen die de afgelopen maanden in caravans en tenten verbleven in de nieuwe wijk Oosterwold in Almere zijn vertrokken. Het college van burgemeester en wethouders schrijft aan de gemeenteraad dat er voor de asielzoekers andere, tijdelijke huisvesting is gevonden.

Dat kan volgens de gemeente in een particuliere opvang zijn, in een gezinslocatie of in een asielzoekerscentrum. "Ook kunnen de mensen er voor kiezen zich aan het zicht te onttrekken", aldus de gemeente Almere.

Inspiratie INC.
De asielgezinnen verbleven de afgelopen zomer op een stuk grond van de maatschappelijke organisatie Inspiratie INC. Die organisatie was daar bezig met het bouwen van een aantal woningen en een buurthuis. De organisatie bood de asielzoekers onderdak aan omdat ze nergens terecht zouden kunnen. Dat werd weerlegd door het COA en het Leger des Heils.

De politiek bemoeit zich ermee
Het CDA in Almere zwengelde de kwestie in juni aan bij de gemeente. De partij had op Facebook video's gezien waarin oproepen werden gedaan om voedsel in te zamelen voor de asielzoekers. Volgens de partij verkeerde de groep onnodig in een verdrietige situatie. Uiteindelijk dringt de partij er samen met de PVV en de VVD op aan dat er een einde komt aan het tentenkamp in Oosterwold.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel