Bezwaar tegen bouwplannen Strand Horst

ZEEWOLDE • Ma 1 oktober 2018 | 7:30 • Maandag 1 oktober 2018 | 7:30

Stéphanie Brokerhof uit Zeewolde is boos over de bouwplannen op Strand Horst in de gemeente Ermelo, aan de overkant van het Wolderwijd. Brokerhof woont sinds 2014 in het dorp en is daar komen wonen voor de rust, de ruimte en het uitzicht over het Wolderwijd.

Bouwplannen
Strand Horst ligt langs de A28 en is een recreatiegebied van bijna 6 kilometer lang. De gemeente Ermelo wil de kansen van het gebied meer benutten voor recreatie, toerisme en natuur. Daarom zijn er plannen voor (hoog)bouw. Het gaat om een hotel en een evenementenhal. Brokerhof vindt het moeilijk te verkroppen dat de nieuwbouw er eventueel komt. Ze vindt het zonde van haar mooie uitzicht, maar ze is ook bang voor geluidsoverlast. Daarnaast vindt ze het zonde van de natuur.

Bezwaar
Buurgemeenten Putten en Zeewolde hebben vorig jaar al bezwaar gemaakt tegen de plannen. Toen heeft de gemeente Ermelo besloten om een onderzoek te doen naar de effecten van de bouwplannen op de omgeving. Daar heeft Stéphanie Brokerhof nu een zienswijze voor ingediend. Ze heeft deze ook gestuurd naar alle raadsleden in Ermelo en Zeewolde.

Bestemmingsplan
De verwachting is dat het bestemmingsplan in het tweede kwartaal van 2019 door de gemeenteraad van Ermelo wordt vastgesteld. Zienswijzen kunnen tot en met 3 oktober worden ingediend.

Eerdere bezwaren
Overigens is dit niet de eerste keer dat er vanuit Zeewolde bezwaar komt op de plannen. Leefbaar Zeewolde was vorig jaar boos over de plannen. De partij riep toen op om in actie te komen tegen de bouwplannen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel