Omwonenden gevraagd licht uit te doen voor lasershow

ALMERE • Vr 5 oktober 2018 | 12:27 • Vrijdag 5 oktober 2018 | 12:27

Bewoners van de flats aan het Weerwater zijn gevraagd hun gordijnen vrijdagavond sluiten. Het licht uit de appartementen zou de lasershow van Daan Roosegaarde die vrijdagavond op de Esplanade in première gaat, verstoren.

Half september werden bewoners tijdens een bijeenkomst in de schouwburg Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) geïnformeerd over de geplande activiteiten. Daan Roosegaarde lichtte daarbij zelf de ideeën achter het project toe. Tijdens die bijeenkomst en middels brieven aan omwonenden en winkeliers werd gevraagd de lichten gedurende de lasershows te dempen om het effect van de lasers te vergroten. Volgens Odette Breijink van KAF heeft het overgrote merendeel van de mensen positief op de oproep gereageerd.

De lasershow wordt georganiseerd voor het gebouw van KAF op de Esplanade. Met de show wordt het startschot gegeven van het project 'Space Waste Lab', waarbij verschillende activiteiten rondom afval in de ruimte staan gepland. In de komende maanden zal op verschillende momenten in de avond de lichtshow worden opgevoerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel