Onzekerheid over toekomst markt

ALMERE • Zo 21 oktober 2018 | 17:20 • Zondag 21 oktober 2018 | 17:20

Marktkooplieden van de markt in Almere Stad zijn ongerust over de toekomst van de markt. De gemeente wil een stadspark aanleggen op de Stadhuispromenade. Op deze plek staat nu nog een deel van de markt.

Enkele grote kramen, zoals de vis- en fruitkramen, moeten naar een andere plek. Dit betekent dat ook de stroom- en watervoorzieningen verlegd moeten worden. Wie dit gaat betalen en hoeveel geld hiervoor beschikbaar is, is volgens enkele marktkooplieden niet bekend.

Nog geen tekeningen
Ook de haken waar de marktkramen aan vast moeten worden gemaakt, moeten worden verplaatst. Dat betekent dat er een tekening moeten komen van de nieuwe indeling van het marktterrein. Daarop moet staan waar de haken en andere voorzieningen geplaatst kunnen worden. Volgens de gemeente Almere zijn deze tekeningen er nog niet. Ook weet de gemeente nog niet waar de kramen heen gaan die nu op de Stadhuispromenade staan.

Het is niet duidelijk wanneer de markt gedeeltelijk moet wijken voor het stadspark. Almeerders konden hun idee voor het park insturen. Uit deze ideeën wordt in het voorjaar een ontwerp gekozen. Het plan voor het park moet ook nog aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel