Ambulancediensten gewijzigd vanwege sluiting ziekenhuis

FLEVOLAND • Za 10 november 2018 | 10:48 • Zaterdag 10 november 2018 | 10:48

De GGD is voorbereid op sluiting van de MC IJsselmeerziekenhuizen. Zo wordt de ambulancezorg in heel Flevoland aangepast.

Overdag en 's avonds staat er nu een extra ambulance klaar in de buurt van de Stichtse Brug voor de inzet rondom Zeewolde. "Daardoor kan de Regionale Ambulancevoorziening Flevoland tijdelijk haar flexibele capaciteit verschuiven naar het noorden van de regio, ten behoeve van de Noordoostpolder en Urk", aldus de GGD.

Uiterlijk binnen een maand moet er structureel een extra ambulance komen voor Noordoostpolder en Urk die 24 uur per dag beschikbaar is. Hiervoor zijn wel technische aanpassingen nodig in het communicatiesysteem van de ambulance en de meldkamers. Voor de planbare ambulanceritten, bijvoorbeeld met patiënten tussen ziekenhuizen komt er een zogenoemde zorgambulance.

Afspraken rond zwangeren op Urk
Voor zwangeren op Urk heeft de GGD geregeld dat verloskundigen altijd een ambulance kunnen aanvragen. Indien nodig kan de verloskundige mee in de ambulance naar het ziekenhuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel