Personeel failliet ziekenhuis wil blijven

LELYSTAD • Zo 11 november 2018 | 16:45 • Zondag 11 november 2018 | 16:45

Een ruime meerderheid van het medisch personeel van het MC Zuiderzee in Lelystad laat het ziekenhuis nog niet in de steek. Dat blijkt uit een enquête, die in een dag tijd door bijna 300 personeelsleden werd ingevuld. Ongeveer de helft van het totale personeelsbestand.

Ziekenhuis heeft toekomst
De vragenlijst is een initiatief van drie verpleegkundigen en werd gehouden onder verpleegkundigen en ondersteunende disciplines. Ruim 90 procent van de deelnemers voelt zich verbonden met het ziekenhuis en 85 procent ziet een toekomst voor de Lelystadse vestiging.

Van de ondervraagden zegt 3,5 procent al een nieuwe baan te hebben. Zo'n 35 procent solliciteert, maar 25 procent wil blijven als er een doorstart komt. Ruim 55 procent wacht de doorstart af voordat ze verdere stappen ondernemen.

Geen leegloop
Volgens de initiatiefnemer van de enquête, Aafke Bosma, is er geen sprake van massale leegloop. Althans niet onder het vaste personeel. Ze verwacht dat dit meer gaat om ZZP'ers. Eerder zei de woordvoerder van het St. Jansdal in Harderwijk bijvoorbeeld nog dat de telefoon roodgloeiend stond. Ook de woordvoerder van het Flevoziekenhuis in Almere vertelde dat er sinds het faillissement ruime belangstelling is voor hun vacatures.

De uitslag van de enquête is gedeeld met de curator. Zij heeft volgens Bosma aangegeven dit mee te nemen in de besluitvorming.

Naar verwachting komt er kort na het weekend meer nieuws over een mogelijke overname van de MC IJsselmeerziekenhuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel