Curator ziekenhuis: geen toezegging gedaan aan specialisten

FLEVOLAND • Vr 30 november 2018 | 15:36 • Vrijdag 30 november 2018 | 15:36

Er zijn géén toezeggingen gedaan over de overname van medisch specialisten uit Lelystad door het St Jansdal-ziekenhuis in Harderwijk. Dat zegt curator Alice van der Schee van de failliete MC IJsselmeerziekenhuizen. De curator reageert daarmee op de woede van meerdere artsen uit Lelystad met wie Omroep Flevoland heeft gesproken.

Volgens die artsen heeft Van der Schee meerdere keren gezegd dat het St Jansdal de specialisten in dienst zou nemen. Nu duidelijk is geworden dat dit toch niet automatisch gebeurt, voelen de medici zich bedrogen door hun collega's uit Harderwijk. De curator betreurt de onrust maar zegt dat ze nooit heeft toegezegd dat alle specialisten in dienst van het nieuwe ziekenhuis konden treden.

Er zijn afspraken gemaakt over alle werknemers, niet apart over de artsen. De raad van bestuur van het St Jansdal bevestigt dit. Naar verwachting blijven er na de overname door het Sint Jansdal zo'n 400 fulltime banen behouden voor het personeel van de failliete MC IJsselmeerziekenhuizen. Voor het faillissement in oktober werden er zo'n 700 banen vervuld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel