Kamervragen over budgetpolis Zilveren Kruis

LELYSTAD • Vr 30 november 2018 | 16:36 • Vrijdag 30 november 2018 | 16:36

De SP heeft Kamervragen gesteld over de situatie van verzekerden met een budgetpolis bij Zilveren Kruis. Met die polis kan je niet meer terecht bij het ziekenhuis in Lelystad. Dat komt omdat Zilveren Kruis en ziekenhuis St Jansdal geen contract met elkaar hebben voor verzekerden met de budgetpolis. Ook in Harderwijk kunnen patiënten met Zilveren Kruis Basis Budget feitelijk niet terecht. De zorgverzekeraar vergoedt namelijk niet alle kosten. De MC Groep had wel een contract met Zilveren Kruis.

SP-Kamerlid Henk van Gerven wil van de minister weten hoeveel mensen door de situatie getroffen worden. Zilveren Kruis liet eerder deze week weten dat 5 procent van de verzekerden gebruik maakt van de budgetpolis.

Ook zegt Zilveren Kruis dat mensen die al patiënt zijn bij het ziekenhuis in Lelystad, waarvan de behandeling volgend jaar doorloopt, hun kosten in 2019 alsnog vergoed krijgen.

Bizar
De SP noemt het in de Kamervragen bizar dat Zilveren Kruis "eerst de IJsselmeerziekenhuizen failliet laat gaan," en vervolgens geen contract voor haar budgetpolis sluit met het ziekenhuis dat de zorg overneemt.

Andere verzekeringen van Zilveren Kruis, genaamd 'Basis Zeker' en 'Basis Exclusief' bieden wel volledige dekking in Lelystad en Harderwijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel