Zaak Anne Faber: geen opdracht tot gewelddadige aanhouding Michael P.

ZEEWOLDE • Do 13 december 2018 | 14:22 • Donderdag 13 december 2018 | 14:22

De top van het Openbaar Ministerie en de politie worden niet gehoord in de zaak tegen Michael P.. Dat laat het gerechtshof weten. De advocaten van de oud-Zeewoldenaar wilden weten of de top opdracht zou hebben gegeven om P. met fysiek geweld aan te houden.

In juli is P. veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de dood, verkrachting en vrijheidsberoving van Anne Faber. In september 2017 verdween de 25 jarige Faber tijdens een fietstocht. Een maand later werd haar lichaam gevonden in het Horsterwold in Zeewolde.

Volgens het gerechtshof in Arnhem blijkt uit geen enkele wijze dat er toestemming is gegeven om P. met geweld aan te houden. De top van het OM en de politie zouden wel hebben gezegd dat P. stevig aangepakt diende te worden maar dat de grens ligt bij fysiek geweld. Een ander verzoek van de advocaten om een fietser te horen is ook afgewezen.

Goedgekeurde verzoeken
Het gerechtshof wil wel een getuige horen die in de zomer van 2017 kan verklaren over uitlatingen van P. Het hof hoopt daarmee erachter te komen of er sprake is van voorbedachte rade bij het doden van Anne Faber. Tevens laat het hof de opnames van de politieverhoren toevoegen in het dossier.

Het Openbaar Ministerie wil onderzoek laten doen naar de 'seksuele belevingswereld' van Michael P. Het hof gaat er van uit dat P. hier aan meedoet. Na afloop van een eerdere zitting zou de veroordeelde hebben ingestemd met het verzoek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel