Akkoord over overname ziekenhuiszorg door Antonius

NOORDOOSTPOLDER • Do 10 januari 2019 | 11:34 • Donderdag 10 januari 2019 | 11:34

De Antonius Zorggroep uit Sneek neemt definitief de ziekenhuiszorg in Noordoostpolder en Urk over. Dat is bekendgemaakt tijdens een persbijeenkomst in de vestiging van het Antonius in Emmeloord. De gemeente Noordoostpolder koopt het pand waar het Dokter Jansencentrum in zit. Het Antonius biedt straks zorg op twee locaties. In het Dokter Jansencentrum en in hun locatie aan de Urkerweg.

Antonius deed begin november al een bod op de zorg die door het failliete Dokter Jansencentrum werd geleverd. Het heeft enkele maanden geduurd voor er een deal was met de curator, omdat het Antonius het pand waarin het Dokter Jansencentrum zit niet wil kopen maar huren. Het wachten was op een koper voor het pand. Die koper is nu dus gevonden.

''We willen grip en regie houden op wat er in het ziekenhuis gebeurt'', aldus wethouder Uitdewilligen van Noordoostpolder. ''Maar we bemoeien ons niet met de zorg." Wat de gemeente voor het pand heeft betaald, wordt niet bekendgemaakt. Het gaat om een geheim besluit van het college van burgemeester en wethouders waar de gemeenteraad niet in is gekend.

''We willen grip en regie houden op wat er in het ziekenhuis gebeurt, maar we bemoeien ons niet met de zorg.''

— Wethouder Uitdewilligen van Noordoostpolder

Extra spreekuren
Bij het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord kunnen patiënten terecht op de poliklinieken, voor dagbehandelingen, voor een röntgenfoto, bloed prikken, scopieën, voor een gipsbehandeling en kleine chirurgische ingrepen. Het Antonius breidt het aantal spreekuren uit en voor sommige specialismen zijn er avondspreekuren.

Huurders kunnen blijven
De gemeente Noordoostpolder neemt de huurovereenkomsten over van alle huidige huurders in het Dokter Jansencentrum. "De 25 huurders kunnen voorlopig in het pand blijven", zegt wethouder Uitdewilligen van Noordoostpolder. "De bedoeling is om het gebouw een paar jaar in stand te houden en dan kijken we verder." Het Antonius heeft eerder al aangegeven nog twee jaar op twee locaties in Emmeloord te willen blijven zitten om daarna een nieuw zorgcentrum te bouwen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel