"Overname ziekenhuiszorg door Antonius wacht op formaliteiten"

EMMELOORD • Vr 14 december 2018 | 14:19 • Vrijdag 14 december 2018 | 14:19

Het is zo goed als zeker dat de Antonius Zorggroep uit Sneek de ziekenhuiszorg in Noordoostpolder gaat overnemen. Dat laat bestuursvoorzitter Marcel Kuin van Antonius weten. Alleen enkele formaliteiten staan een deal met de curatoren in de weg. "Het heeft niet meer te maken met discussiepunten over de zorg", zegt de bestuursvoorzitter.

Eén van de onderwerpen van gesprek is de locatie van waaruit Antonius gaat werken. Het plan is om tijdelijk ruimten te huren in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord, maar het wachten is op een koper van het pand. Volgens Kuin zijn er belangstellenden, maar is er nog geen handtekening onder een koopovereenkomst gezet.

De bedoeling is om tijdelijk vanuit twee locaties te werken: zowel vanuit de huidige locatie van Antonius aan de Urkerweg in Emmeloord als vanuit het Dokter Jansencentrum. Ondertussen wordt dan gewerkt aan nieuwbouw aan de Urkerweg. Hier wil Antonius samen met andere zorgverleners aan de slag met een nieuw gezondheidscentrum.

Kuin begrijpt dat het uitblijven van definitieve witte rook kan zorgen voor onzekerheid onder patiënten in Noordoostpolder en Urk. "We hopen volgende week de overname rond te hebben. Ondertussen worden er al patiënten naar ons doorverwezen en vragen we dossiers op, en dat gaat keurig", aldus Kuin.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel