Gemeentebestuur wil één goede polikliniek

NOORDOOSTPOLDER • Di 6 november 2018 | 21:10 • Dinsdag 6 november 2018 | 21:10

Het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder wil binnen de gemeente één goede polikliniek. Dit staat in een brief die dinsdag aan zorgverzekeraar Zilveren Kruis is gestuurd.

Noordoostpolder ziet het meest in de plannen van de Antonius Zorggroep. Dit ziekenhuis uit Sneek wil de ziekenhuiszorg in Noordoostpolder en Urk samen met andere zorgpartijen gaan verzorgen. Het gemeentebestuur vindt dat er dan wel gezorgd moet worden voor een goede onderlinge samenwerking.

De afgelopen jaren waren er in Noordoostpolder poliklinieken van zowel de Antonius Zorggroep als de MC Groep. Beide ziekenhuizen waren lange tijd met elkaar in gesprek over samenwerking, maar de gesprekken stagneerden door de financiële en bestuurlijke problemen bij de MC Groep.

Woensdag beoordeelt de curator, samen met de zorgverzekeraars en de minister, de plannen van partijen die ziekenhuiszorg van de failliete MC IJsselmeerziekenhuizen willen overnemen.

De gemeente Noordoostpolder heeft Zilveren Kruis ook laten weten dat het voor inwoners van Noordoostpolder belangrijk is dat er een spoedeisende hulp in Lelystad blijft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel