Provinciaal onderzoek zorgbehoefte bijna rond

FLEVOLAND • Vr 11 januari 2019 | 15:21 • Vrijdag 11 januari 2019 | 15:21

Gedeputeerde Harold Hofstra hoopt over vier weken in beeld te hebben welke zorgbehoeftes er zijn bij verschillende gemeenten in Flevoland. Na het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen heeft de provincie adviesbureau KPMG de opdracht gegeven om te onderzoeken hoe de situatie van de zorg er nu uitziet en wat er in de toekomst nodig is.

Volgens Hofstra is dat onderzoek nodig voor de gesprekken die hij straks gaat voeren met toekomstverkenner Bas Leerink. Die is door minister Bruno Bruins voor Medische Zorg aangesteld om een grondige inventarisatie te maken van de zorg in Flevoland.

"Wij willen goed beslagen ten ijs kunnen komen om te zeggen dit is nodig voor Flevoland", aldus Hofstra. "Als provincie hebben wij nadrukkelijk gezegd dat wij en de gemeenten Lelystad, Urk, Noordoostpolder en Dronten naast elkaar gaan staan."

Rapport over de zorg in Flevoland
In opdracht van minister Bruins gaat verkenner Bas Leerink een rapport opstellen over de zorg in Flevoland. Volgens de minister is er op dit moment nog veel onduidelijkheid. Zo heeft hij nog geen cijfers en percentages over het aantal beschikbare zorgverleners. Hij kan dus nog niet zeggen hoe groot bijvoorbeeld het tekort aan kinderartsen is.

Voor de zomer is de toekomstverkenner klaar met zijn rapport.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (5)

 • R.S.

    Za 12 januari Zaterdag 12 januari

  Alle discussies ten spijt, laten we teruggaan naar de uitspraak van minister Bruins.
  Hij heeft letterlijk gezegd in de tweede kamer, dat hij enkele weken nodig had om de zorg inclusief spoedeisende hulp en verloskunde weer rond te krijgen.
  Inmiddels zijn wij enkele maanden verder en wat is er tot op heden gebeurd?
  Er is poliklinische hulp en dat is het.
  Ik heb alle bewondering voor de omliggende ziekenhuizen, maar de uiteindelijke oplossing is nog ver te zoeken.
  Hierbij dank ik het verpleegkundige personeel en specialisten die nog steeds werkzaam zijn.
  Wat betreft het onderzoek, ook dit heeft de minister toegezegd, of dit nu door de KPMG gebeurd, deze mensen zijn fiscaal zeer goed en komen voor rekening van het budget van de minister Bruins.
  Tevens komt er een onderzoek hoe er gewerkt dient te worden en hoeveel personeel er nodig is.

  reageer
 • Mar

    Za 12 januari Zaterdag 12 januari

  En wéér probeert de minister zijn straatje schoon te vegen zoals hij afgelopen maanden stééds deed. Blijkt een onbetrouwbaar bestuurder te zijn.

  reageer
 • peter van den bemt

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Wat laat men zich in de maling nemen zeg, door de minister. Onderzoek naar de zorgbehoefte in Flevoland? Die is hetzelfde als in de rest van Nederland. Wat wél goed is om te weten, waar de zorg, ondermeer door het failliet laten gaan van de MC Ziekenhuizen, tekort schiet. Dan zou je wellicht ontdekken dat je niet zonder ziekenhuis kunt in de regio. Wat een wanvertoning voert de minister op.

  reageer
 • evert k.

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  "Wij willen goed beslagen ten ijs kunnen komen om te zeggen dit is nodig voor Flevoland", aldus Hofstra. "Als provincie hebben wij nadrukkelijk gezegd dat wij en de gemeenten Lelystad, Urk, Noordoostpolder en Dronten naast elkaar gaan staan." Rijkelijk laat meneer Hofstra. De gemeenten Noordoostpolder en Urk hebben inmiddels met de curatoren een in mijn ogen met het Antonius Ziekenhuis voor alle patiënten in de gemeenten NOP en Urk een goede overeenkomst gesloten waardoor zorg continuïteit gewaarborgd is en op termijn zelfs uitgebreid kan worden. Ik moet nog zien dat dit in Lelystad gaat gebeuren. Wat wil de provincie nog bereiken nu de rijen niet meer gesloten zijn??

  reageer
 • Jan

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Met een advies verdien je altijd en ben je nooit verantwoordelijk +€ KPMG!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert