Provinciaal onderzoek zorgbehoefte bijna rond

FLEVOLAND • Vr 11 januari 2019 | 14:48 • Vrijdag 11 januari 2019 | 14:48

Gedeputeerde Harold Hofstra hoopt over vier weken in beeld te hebben welke zorgbehoeftes er zijn bij verschillende gemeenten in Flevoland. Na het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen heeft de provincie adviesbureau KPMG de opdracht gegeven om te onderzoeken hoe de situatie van de zorg er nu uitziet en wat er in de toekomst nodig is.

Volgens Hofstra is dat onderzoek nodig voor de gesprekken die hij straks gaat voeren met toekomstverkenner Bas Leerink. Die is door minister Bruno Bruins voor Medische Zorg aangesteld om een grondige inventarisatie te maken van de zorg in Flevoland.

"Wij willen goed beslagen ten ijs kunnen komen om te zeggen dit is nodig voor Flevoland", aldus Hofstra. "Als provincie hebben wij nadrukkelijk gezegd dat wij en de gemeenten Lelystad, Urk, Noordoostpolder en Dronten naast elkaar gaan staan."

Rapport over de zorg in Flevoland
In opdracht van minister Bruins gaat verkenner Bas Leerink een rapport opstellen over de zorg in Flevoland. Volgens de minister is er op dit moment nog veel onduidelijkheid. Zo heeft hij nog geen cijfers en percentages over het aantal beschikbare zorgverleners. Hij kan dus nog niet zeggen hoe groot bijvoorbeeld het tekort aan kinderartsen is.

Voor de zomer is de toekomstverkenner klaar met zijn rapport.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel