Extra debat over aankoop ziekenhuispand

NOORDOOSTPOLDER • Za 12 januari 2019 | 13:14 • Zaterdag 12 januari 2019 | 13:14

De gemeenteraad van Noordoostpolder houdt donderdagavond een extra vergadering over de aankoop van het gebouw in Emmeloord waar het Dokter Jansencentrum gehuisvest is. In dat zogenoemde verantwoordingsdebat moet het college van burgemeester en wethouders uitleggen wat de overwegingen waren om de kavel en het pand met gemeenschapsgeld te kopen.

Donderdagochtend werd bekendgemaakt dat de Antonius Zorggroep uit Sneek de ziekenhuiszorg in Noordoostpolder en Urk overneemt en de gemeente Noordoostpolder het pand heeft gekocht waar het Dokter Jansencentrum in zit.

Het is nog onduidelijk wat de gemeente voor het gebouw heeft betaald. De aankoop was een geheim besluit van het college waar alleen de fractievoorzitters van op de hoogte zijn gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (10)

 • Taxi klaas

    Wo 16 januari Woensdag 16 januari

  Hulde, Hulde aan het Gemeente bestuur N.O.Polder, voor de zeer goede en snelle beslissing om ons ziekenhuis in Emmeloord te kopen. We hebben ook wel eens kritiek, maar een pluim is nu zeker op z’n plaats, ga zo door Wethouder Marian Uitdewilligen !! De komende verkiezingen zullen inwoners dit laten merken.
  Groet, een blije bejaarde uit Emmeloord.

  reageer
 • Erik

    Zo 13 januari Zondag 13 januari

  Die investeerders zijn allemaal geldwolven met voorkennis

  reageer
 • E

    Zo 13 januari Zondag 13 januari

  ONS stond vooraan om te zeggen dat het Antonius geen handbreed in de weg gelegd mocht worden. Dan nu niet moeilijk doen. Lammers als fractievoorzitter was geïnformeerd

  reageer
 • Teun Nijdam

    Za 12 januari Zaterdag 12 januari

  Een bod op een ziekenhuis uitbrengen als Gemeente is geen kerntaak.
  Kopen en verhuren aan zorgaanbieders evenmin.
  De Fractie voorzitters hebben onder strikte geheimhouding twee keer vergaderd.
  Beide keren hebben ze kritische vragen kunnen stellen aan het College en het College een bandbreedte voor de aankoop mee kunnen geven.
  Als verder de juiste spelregels gehanteerd zijn ( toestemming college van zorgautoriteiten )gehandeld is binnen de bandbreedte,dan word hier het beschikbaar houden van zorg op het grondgebied van Noordoostpolder mee gewaarborgd op dit moment.
  En dat is prijzenswaardig te noemen.
  Of het ongeoorloofde staatssteun is betwijfel ik.
  Dat naar de bevolking van Noordoostpolder en omliggende Gemeenten jarenlang de indruk is gewekt dat ook 7 x24 uur spoedeisende hulp incl acute bevallingen terug kwamen is een bittere pil.
  Wie weet welke aanbeveling die zorgverkenner nog gaat doen.
  Goed college besluit,op een gewilde locatie,nu nog flink doorgroeien naar 60.000 inwoners.
  Regeren is voor uit zien toch.

  reageer
 • Frans

    Za 12 januari Zaterdag 12 januari

  Dat een Raad het College om txt en uitleg vraagt hoort bij de rollen. Maar dat een bedrag geheim moet zijn komt vreemd over. Het wordt betaald met geld van de belastingbetaler wat met openbare wet en regelgeving geïnd is. Kan, na een besluit tot aankoop gevolgd door een daadwerkelijke uitgave het bedrag dan niet gewoon openbaar gedeeld worden?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Inwoonster

    Za 12 januari Zaterdag 12 januari

  Zouden ze in Lelystad ook moeten doen ipv dit jar 10 miljoen in de put van het stadshart te gaan storten.....

  reageer
 • Wiebe

    Za 12 januari Zaterdag 12 januari

  Verkapte subsidie

  reageer
 • R hoekmeijer

    Za 12 januari Zaterdag 12 januari

  Tja ,MC failliet,en het jammere is was al bekend in februari 2018 ,bij zowel gemeente Lelystad ,provincie Flevoland en bij de zorgverzekeraar de financiële wanorde ,dus men heeft dit bewust laten klappen ,met alle gevolgen die hier uit voortvloeiden

  reageer
 • Gerard

    Za 12 januari Zaterdag 12 januari

  Een heel verstandige aankoop!

  reageer
 • Karel

    Za 12 januari Zaterdag 12 januari

  De SP en ONS zijn tegen de aankoop aldus de stentor. Hoekstra en Lammers voelen de samenleving goed aan. Voor marktwerking en voor speculatie

  reageer
 • Realist

    Za 12 januari Zaterdag 12 januari

  Karel lees eerst wat er staat voor te reageren. SP en ONS willen alleen dat het college verantwoording aflegt tegenover de gemeeenteraad of het geld voor overvame juist besteed is of dat het beter kon. De gemeenteraad is namelijk het controlerend orgaan van de gemeente.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert