"Kosten verbouwing gemeentehuis exorbitant hoog"

DRONTEN • Zo 20 januari 2019 | 17:02 • Zondag 20 januari 2019 | 17:02

Oud-wethouder Wim Smit uit Dronten is bezorgd over de kosten voor de verbouwing van het gemeentehuis in zijn woonplaats. Smit heeft daarom een brief gestuurd naar de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders waarin hij zijn zorgen uit. "Ik hoop dat raadsleden nog eens heel goed nadenken of er geen alternatieven zijn die beter zijn", is de strekking van die brief.

Het college wil het gemeentehuis voor 24 miljoen euro verbouwen. De gemeenteraad heeft inmiddels ingestemd met de verbouwing. Wel wil de raad nog kijken of het goedkoper kan. Wim Smit begrijpt dat een eigentijds en duurzaam gemeentehuis nodig is. Zijn verwondering zit hem vooral in het bedrag: "Dat is in veler ogen exorbitant hoog.”

Dure oplossing
Smit wil zich eigenlijk niet meer met de politiek bemoeien, maar zegt te spreken namens meerdere dorpsbewoners. "Die zitten op dezelfde lijn, die vinden het allemaal een heel dure oplossing. De meeste mensen die hij sprak waren niet gemotiveerd om hun kritiek zelf bij de gemeente te ventileren. "Ze zeiden: het heeft toch geen zin. Toen dacht ik: dan doe ik het."

Gemeenschapsgeld
Smit benadrukt dat hij niet op publiciteit zit te wachten. "Het gaat niet om mij. Het is ook niet zo dat ik er niet van kan slapen, maar het zit me wel hoog dat hier veel gemeenschapsgeld wordt gebruikt terwijl dat niet echt nodig is. Het gaat niet om duizend euro of om tienduizend euro, het gaat om ontzettend veel geld. Dat is iets dat ons allemaal aangaat."

Nieuwbouw goedkoper
Bedragen wil Smit niet noemen. "Ik denk dat je met een nieuw gemeentehuis goedkoper uit bent. Met name de verduurzaming van het oude pand gaat heel veel geld kosten. Dat kun je bij nieuwbouw direct meenemen en dat maakt het aanzienlijk goedkoper. Bovendien spaar je dan de 4 miljoen euro uit voor de ambtenaren die tijdens de verbouwing verhuisd moeten worden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel