Minister Bruins over nieuw ziekenhuis Lelystad: "Ik zie het gewoon niet snel gebeuren"

LELYSTAD • Wo 13 februari 2019 | 22:12 • Woensdag 13 februari 2019 | 22:12

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) is somber over het realiseren van een nieuw volwaardig ziekenhuis in Lelystad. Dit zei hij woensdag in Den Haag in een overleg met Tweede Kamerleden over de problemen en de toekomst van de ziekenhuiszorg in Nederland.

"In alle oprechtheid, ik zie het gewoon niet snel gebeuren. Als het anders was, zou ik het dolgraag hier vertellen. Het is niet iets wat we deze week, deze maand of voor de verkiezingen hebben geregeld. Het gaat niet gebeuren", aldus de minister.

Wel zei de minister toe om met de Stichting actie Behoud Ziekenhuis in gesprek te gaan, nadat de groep in Den Haag een petitie had aangeboden. Daarin staat dat er in Lelystad weer een volwaardig ziekenhuis met operatiekamers, poliklinieken, 24 uurs spoedeisende hulp en acute verloskunde moet komen.

Toch lijkt het erop dat de minister weinig kan en wil doen aan de huidige situatie. Hij wil eerst de conclusies van de toekomstverkenner afwachten. Die werd onlangs aangesteld om te onderzoeken wat er nodig en wenselijk is in Flevoland als het gaat om ziekenhuiszorg. Verwacht wordt dat de toekomstverkenner in het voorjaar met een verslag komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel