Eurocommissaris Vella: mogelijk toch inbreukprocedure om pulskor

URK • Do 14 februari 2019 | 18:39 • Donderdag 14 februari 2019 | 18:39

Mogelijk komt er toch een inbreukprocedure tegen Nederland over de pulskorvisserij. Dat zegt eurocommissaris Karmenu Vella van visserij in een interview met Omroep Flevoland. "Een inbreukprocedure is een lang proces. We zorgen er nu voor dat dit proces goed verloopt. Mogelijk komt er een inbreukprocedure maar er is nog geen beslissing over genomen."

Vorige week lekte milieuorganisatie BLOOM een brief van ambtenaren van de Europese Commissie waarin staat dat er een vooronderzoek is gestart. Bloom vindt dat veel Nederlandse pulsvisvergunningen onterecht zijn afgegeven. De inbreukprocedure kan ertoe leiden dat Nederland het beleid rond de pulsvisserij moet aanpassen en vergunningen moet intrekken. Dat zou Urker pulsvissers veel geld kunnen kosten.

Eerder deze week werd bekend dat de procedure van de baan zou zijn. Dat werd vanuit verschillende bronnen gemeld. Vella spreekt dat nu tegen.

Hij laat weten dat het college van eurocommissarissen nog geen besluit heeft genomen. Vella kan niet aangeven wanneer hij een besluit verwacht. Op de vraag of eurocommissaris Vella een voor- of tegenstander is van pulskorvisserij laat hij het antwoord in het midden. Volgens hem is het niet een keuze tussen goed of fout. "Er is een besluit genomen en dat moet nageleefd worden", aldus de eurocommissaris.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel