Gemeenteraad koerst op verbouwing gemeentehuis

DRONTEN • Do 14 februari 2019 | 23:07 • Donderdag 14 februari 2019 | 23:07

Een meerderheid van de gemeenteraad van Dronten lijkt akkoord te gaan met de verbouwing van het gemeentehuis voor een bedrag van een kleine 25 miljoen euro. Tijdens een commissievergadering van de raad donderdagavond waren nog wel veel vragen over de kosten en het proces om te komen tot de verbouwing.

Vooral de PvdA, D66 en SP hebben moeite met het feit dat er geen goede keuze te maken is tussen verbouwing van het huidige pand of een compleet nieuw gemeentehuis. Veel inwoners van Dronten spreken de politieke partijen daar op aan. Volgens berekeningen van de gemeente bedragen de kosten van nieuwbouw tenminste 30 miljoen euro. PvdA-raadslid Suzanne Stoop zei dat nieuwbouw veel duurzamer is dan verbouw, omdat je dan direct rekening kunt houden met energiebesparende maatregelen. Wethouder Ton van Amerongen bestreed dat. Volgens hem zijn de twee wat betreft duurzaamheid te vergelijken.

Coalitiepartijen VVD, Leefbaar Dronten en ChristenUnie zijn voorstander van een verbouwing. Het gemeentehuis is in hun ogen een iconisch gebouw dat precies op de goede plek in het centrum van Dronten staat. Wel willen de partijen weten op welke manier de gemeente de participatie gaat regelen. Inwoners van de gemeente mogen meepraten over de invulling van het openbare gedeelte van het gemeentehuis, zoals de raadszaal, gemeentewinkel en balie. Wethouder Van Amerongen zegde toe daar op terug te komen.

De discussie is actueel geworden omdat de gemeente iets moet doen aan de arbeidsomstandigheden van de ambtenaren. Die voldoen niet meer aan de huidige richtlijnen. Als er dan toch wat aan de huisvesting gedaan moet worden wil de gemeente fors investeren in duurzaamheid. Over twee weken neemt de gemeenteraad een definitief besluit over het gemeentehuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel