Weer werkstraf voor activist Oostvaardersplassen

LELYSTAD • Ma 18 februari 2019 | 12:55 • Maandag 18 februari 2019 | 12:55

Een Oostvaardersplassen-activist heeft maandag opnieuw een werkstraf gekregen. De rechter in Lelystad legde hem een werkstraf van 20 uur op voor 'de aantasting van de eer en goede naam' van Sylvo Thijsen, de directeur van Staatsbosbeheer.

De man noemde Thijsen op Facebook 'de kampbeul van de doodsvaardersplassen'. Hij vergeleek hem met nazi-arts Josef Mengele. De activist heeft toegegeven dat hij het Facebook-bericht schreef, maar hij vond niet dat hij het openbaar had gemaakt. Het bericht was alleen gedeeld met zijn 2000 Facebook-vrienden. De officier van justitie was het daar niet mee eens. De man had die vrienden actief opgeroepen om op zijn bericht te delen.

De politierechter oordeelde dat het niet verkeerd is dat er discussie gevoerd wordt over het beheer van de Oostvaardersplassen. "Dat mag stevig en ongezouten maar er zijn grenzen aan die discussie'', zei de politierechter. De activist ging die grens volgens de rechter over.

De man kreeg in november al een werkstraf voor het vernielen van een sluisje in de Oostvaardersplassen. Hij voerde ook het woord bij diverse demonstraties tegen het beleid in het natuurgebied, dat de hij in de rechtszaal 'het dierenvernietigingskamp' noemde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel