Kansen Lelylijn afhankelijk van provincies

NOORDOOSTPOLDER • Za 23 februari 2019 | 17:35 • Zaterdag 23 februari 2019 | 17:35

Het is cruciaal dat de lobby voor de Lelylijn de steun krijgt van de provincies Flevoland, Friesland en Groningen. Dat zegt Wim van Wegen van D66 Noordoostpolder in het programma Over Flevoland Gesproken.

Tweede Kamerleden hebben volgens Van Wegen laten weten dat ze zich willen inzetten voor de spoorverbinding van Lelystad via Emmeloord naar het noorden, als de betrokken provincies zich achter het initiatief opstellen.

Wim van Wegen denkt te kunnen rekenen op steun van de provincies Flevoland en Friesland, maar beschouwt Groningen nog als een hindernis. Die provincie twijfelt aan de haalbaarheid van de Lelylijn en ziet meer heil in snellere treinen via de Hanzelijn.

Symposium
D66, CDA en het bedrijfsleven in Noordoostpolder houden vrijdagavond 1 maart een symposium over de Lelylijn in het Zuiderzeelyceum in Emmeloord. Die bijeenkomst moet volgens Van Wegen de discussie over de spoorverbinding nieuw leven inblazen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel