Mediation tussen Herrema en Almere Deze Week mislukt

ALMERE • Ma 25 februari 2019 | 19:59 • Maandag 25 februari 2019 | 19:59

Een mediationtraject tussen de Almeerse oud-wethouder Tjeerd Herrema en de krant Almere Deze Week is mislukt. Dat meldt Herrema op Facebook. De aangifte die hij eerder deed tegen de krant wegens smaad en laster gaat daarom naar de officier van justitie. Mogelijk leidt dit later tot een rechtszaak.

De oud-wethouder lag in de zomer van vorig jaar in de clinch met de krant na een publicatie over een verstoorde werkrelatie tussen beide partijen. Deze publicatie leidde er uiteindelijk toe dat Herrema aftrad.

De zaak kwam voor bij de de Raad voor de Journalistiek, die begin dit jaar oordeelde dat Almere Deze Week onzorgvuldig gehandeld had. Volgens Herrema heeft de krant daarna een verzoek ingediend bij de Raad voor de Journalistiek om die beslissing te herzien.

Herrema geeft aan opnieuw in overleg te willen met journalist Marcel Beijer en Almere Deze Week. "Anders blijft een rechtszaak de enige weg, waar denk ik beide partijen niet op zitten te wachten", schrijft hij in zijn Facebookbericht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel