Oppositie wil extern onderzoek naar nieuwbouw gemeentehuis

DRONTEN • Do 28 februari 2019 | 11:42 • Donderdag 28 februari 2019 | 11:42

De vijf oppositiepartijen in Dronten willen dat er een extern en onafhankelijk onderzoek komt naar nieuwbouw van het gemeentehuis. D66, PvdA, GroenLinks, CDA en SP stellen dat donderdagavond voor tijdens een gemeenteraadsvergadering. De coalitie is voor een verbouwing van het huidige gemeentehuis voor 25 miljoen euro.

De oppositie wil dat bij het onafhankelijk onderzoek ook wordt gekeken naar de mogelijkheid om het gemeentehuis te renoveren, maar dan voor een aanzienlijk lager bedrag. Ze wil weten wat er mogelijk is voor 12, 15 en 18 miljoen euro.

De vijf partijen zijn het ermee eens dat het gemeentehuis niet meer voldoet aan de eisen van de tijd. Maar ze vinden wel dat de raad aan de inwoners zichtbaar moet kunnen maken op basis van welke afwegingen zij tot een keuze is gekomen.

De gemeenteraad heeft in november unaniem gekozen voor renovatie van het gemeentehuis. De vijf partijen schrijven nu dat ze er toen vanuit gingen dat nieuwbouw veel duurder zou zijn, maar door nieuwe informatie zijn ze daar niet meer van overtuigd.

Als het aan de oppositie ligt, wordt er donderdagavond geen beslissing genomen over de toekomst van het gemeentehuis, maar wordt dat uitgesteld tot mei.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel