Spoedpoli St Jansdal geopend

LELYSTAD • Vr 1 maart 2019 | 8:50 • Vrijdag 1 maart 2019 | 8:50

De spoedpoli in het St Jansdal in Lelystad is vrijdagochtend om 08.00 uur zonder problemen opengegaan.

Het St Jansdal nam donderdagavond het failliete MC Zuiderzee ziekenhuis in Lelystad officieel over. Daarna is er 's nachts door 150 man hard gewerkt om de spoedpoli opnieuw in te richten.

Volgens zorgmanager Frits van der Velde van het St Jansdal zat het meeste werk in het installeren van allerlei systemen. Het gaat daarbij om computers en een nieuw systeem voor telefonie.

Geen spoedeisende hulp
De spoedpoli is bescheidener dan de spoedeisende hulp die eerder in het ziekenhuis zat. "De complexe patiënten zien we hier niet.", zegt Van der Velde. Er is geen intensive care en de operatiekamers gaan na 17.00 uur dicht. Het ziekenhuis gaf eerder aan dat het onmogelijk is om in Lelystad de spoedeisende hulp en verloskunde te handhaven. Dat komt door een tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen in de regio Flevoland.

De letters van het voormalige MC Zuiderzee zijn van het gebouw gehaald en vervangen door die van het St Jansdal. Vanaf maandag is het ziekenhuis in Lelystad onder een nieuwe naam weer grotendeels operationeel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel