Bestuursdeskundige over Forum voor Democratie:"Minachting van de kiezer!"

FLEVOLAND • Ma 4 maart 2019 | 21:29 • Maandag 4 maart 2019 | 21:29

"Het lijkt wel alsof ze niet geïnteresseerd zijn in de mening van de inwoners van Flevoland." Bestuursdeskundige John Bijl van het Periklesinstitiuut heeft geen goed woord over voor de houding van Forum voor Democratie in Flevoland. De partij doet voor het eerst mee aan de Provinciale Statenverkiezing maar weigert met media te praten over haar plannen. Volgens Bijl is dat minachting van de kiezer.

Het Periklesinstituut houdt zich bezig met coaching en begeleiding van politici in Provinciale Staten en gemeenteraden. Flevolanders hebben volgens Bijl het recht om te weten wie voor hen gaat spreken in Provinciale Staten. Forum voor Democratie neemt volgens de bestuurderskundige de democratie niet serieus. Volgens Bijl gebeurt het wel vaker dat partijen zich meer richten op de Eerste Kamer. "Maar zo blatant [red:schaamteloos] heb ik het nog nooit eerder meegemaakt", aldus Bijl.

Door de houding van FvD zou de kloof tussen kiezer en politiek vergroot worden. Volgens John Bijl kunnen kiezers geen beeld krijgen van de politici die hen gaan vertegenwoordigen. Daardoor zou de democratie niet meer kloppen. "Het is een lompe, botte manier die de democratie eerder afkalft dan dat het hem bevordert."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel