Ongeregeldheden op Urk, verslaggever belaagd met vuurwerk

URK • Ma 11 maart 2019 | 20:13 • Maandag 11 maart 2019 | 20:13

Een groot aantal politieagenten moest maandagavond ingrijpen vanwege ongeregeldheden op Urk. Daarbij werden ook politiehonden ingezet.

Aanleiding voor het oproer was een vechtpartij aan de Richel, in de buurt van snackbar Willem de Boer. Bij de vechtpartij zou rond 18:00 uur een vrouw gewond zijn geraakt. Meer dan honderd Urker jongeren kwamen op de vechtpartij af. Later verplaatste de groep jongeren zich naar de Noorderpalen.

Op videobeelden op sociale media zijn agenten te zien die met de wapenstok in de aanslag lopen. Een aantal straten werd ontruimd en was tijdelijk afgezet. Ook werd er vuurwerk afgestoken. Burgemeester Pieter van Maaren noemt de ongeregeldheden "volstrekt ontoelaatbaar".

Verslaggever belaagd met vuurwerk
Een verslaggever van Omroep Flevoland werd het werken onmogelijk gemaakt. Zijn apparatuur werd uit de camera-auto gehaald en er werd een rookbom in de wagen gegooid. Hem werd door tientallen Urker jongeren duidelijk gemaakt dat hij het dorp moest verlaten. Er werd ook knalvuurwerk naar hem toegegooid.

Hoofdredacteur Allard Berends noemt het heel ernstig dat het werken zo onmogelijk wordt gemaakt. ''Die mensen moeten gewoon met hun poten van onze verslaggever en spullen afblijven.'' De omroep doet aangifte. Berends heeft inmiddels een gesprek gehad met de burgemeester.

''Die mensen moeten gewoon met hun poten van onze verslaggever en spullen afblijven.''

— Allard Berends, hoofdredacteur Omroep Flevoland

Geen aanhoudingen
Volgens de politie dreigde de situatie uit de hand te lopen aan de Noorderpalen. Agenten uit Lelystad, Dronten, Kampen en Zwolle werden ingezet om te helpen. De politie heeft gebruik moeten maken van de wapenstok. Een woordvoerder zegt dat er nog niemand is aangehouden. Wel zal er nog nader onderzoek worden gedaan naar de aanleiding van het incident en eventuele strafbare feiten die gepleegd zijn.

Tot 22:00 uur waren er nog wel veel jongeren op de been rond de Noorderpalen. Volgens de politie zijn er diverse brandjes gesticht.

Niet geschoten
Volgens berichten op sociale media zou de politie ook waarschuwingsschoten hebben gelost. Volgens een woordvoerder van de politie is daar geen sprake van en waren de knallen afkomstig van het vuurwerk dat werd afgestoken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (51)

 • Chris

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Ik vind dit gewoon groot gezeur! Natuurlijk zijn de mensen die hebben gevochten niet slim bezig, en een vrouw in elkaar trappen, doe ff normaal. maar dat busje zocht het gevaar gewoon op. Dan moet je drna niet janken dat mensen je er niet bij willen hebben. Maar ik vind wel dat het gelazer nu moet stoppen. Mensen worden bang

  reageer
 • De Reporter

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Zo'n verslaggever werkt natuurlijk als een rode lap op een stier. Was het zo'n Omroep Flevoland auto of busje? Het is niet goed te praten maar je kan maar beter niet als journalist tussen zo'n grote groep gaan staan want dat is vragen om ellende. Die jongeren kwamen daar natuurlijk om te rellen of voor de sensatie. En tja als je daar dan als journalistje gaat staan dan vraag dat om problemen. Hoofdredacteur kan hier dan wel een beetje boos gaan worden maar dat is dan ook maar voor de vorm.

  reageer
 • Vissertje

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Het is voor Omroep Flevoland erg makkelijk om via social media een potje te gaan zitten janken over vervelende Urker jongens die met hun poten ook nog eens aan ander mans spullen zitten. Ga eens janken over die vervelende jongens in Almere en Lelystad die om het minste of geringste de boel daar kort en klein slaan. Of durft men dat niet aan? Natuurlijk is het niet zo aardig van die jongeren in/op Urk om een rookbom in de auto van de verslaggever te deponeren, maar wat er niet wordt verteld is dat spullen en camera's eerst netjes uit de auto zijn gehaald en netjes op een veilige plek zijn weggezet. Met de verslaggever is eigenlijk niets gebeurd, met de auto ook niet. Even de auto goed ventileren voor je gaat rijden. Ik heb ook het verslag in de Stentor gelezen, de Stentor schept een heel ander beeld, een beeld dat dichter bij de waarheid ligt.
  Ik adviseer Omroep Flevoland om lekker achter die veilige ketelbrug te blijven en je verder niet met de Urkers te bemoeien, daar snapt u niets van.

  reageer
 • Avo

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Niet zo aardig...volgens mij begrijp je er zelf weinig van. Je moet met je poten van andermans spullen afblijven en de boel niet baggataliseren.
  Verder niet met Urkers te bemoeien. Ik ben bang dat ze het daar zelf niet meer begrijpen hoe het hoort te werken in een normale samenleving. Je reactie zegt genoeg over hoe men daar denkt...misschien moet je eens buiten gaan kijken hoe de rest van de wereld eruit ziet. En dan bedoel ik niet het water vanaf een kotter.

 • D.

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Houd toch op man. De Omroep mag zelf beslissen waar ze komen en waar niet. Dat heet persvrijheid, een van de grondrechten. En wat hier gebeurd of in Almere, zeggen ze ook een heleboel over. Sneuneus.

 • Beelezebub

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Gelukkig staat U met beide benen in Uw dorpse werkelijkheid.
  Houden zo.

 • Sander

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Je hebt gelijk!!1!1!1!
  Kwamen ze nu maar naar Lelystad, waar honderden jongeren nu stennis staan te schoppen, oh.. dat is niet het geval? Ok.
  Misschien hè, is het een verkeerd oorzaak/gevolg dingetje van vele Urkers. Omroep Flevoland zou er immers niet heen zijn gegaan als het er allemaal zo vredig en vrolijk aan toe ging, er was nieuws, logisch dat OF daar dus heen gaat. En om dan zo behandelt te worden is belachelijk.

 • Anoniem

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Ik woon op urk.. En vind dit niet echt kunnen, Ik support de politie!
  De mensen die ''kijken'' naar het gevecht en luisteren als ze weg moeten hoeven niet in de cel.
  Maar de URKERS en de MAROKANEN die gaan vechten en zo. Mogen wel even afkoelen in de gevangenis.

  reageer
 • Marjo

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Als een groep jongeren iets lopen te klooien is meteen heel urk schuldig dat vind ik niet goed
  En de verslaggever kon heel overdreven praten want ik was erbij en niet alles wat hij zegt is waar en hij zocht het gevaar ook wel een beetje op

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Truus

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Site van het AD staat ander verhaal

  reageer
 • Jan

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Als Urker vind ik dat deze jongeren hard moeten worden aangepakt.
  De Politie mocht van mij wel wat harder er op los slaan.

  reageer
 • Lies

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Ik dacht dat het zo’n net dorp was/is, goh, vergist...iets met ware aard.

  reageer
 • Piet

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Verslaggever zocht sensatie en die kreeg ie is het weer niet goed..

  reageer
 • Klaas

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Precies dat !!!

 • Poldermens

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Te zot voor woorden dit. Gaan mensen nog een beetje aan victim blaming doen ook. Twee snotneuzen die ruzie hebben over een meisje, honderd sensatie zoekers die er kwijlend op af komen rennen, en dan boos worden omdat de politie het geen goed idee vind om een massale vechtpartij toe te staan en omdat een reporter aan vrije nieuwsgaring doet. Doe ff normaal zeg!

  reageer
 • Koffeman

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Ik ben een trotse Urker, maar op dit soort momenten schaam ik me diep. Dat we te veel onder een vergrootglas liggen is waar, maar dit kan echt niet. Van mij hadden ze deze ondeugden op mogen pakken. Ik denk dat het maar eens tijd wordt dat we dit niet onder de pet houden zoals gewoonlijk. Zoals we altijd een hechte gemeenschap zijn geweest, moeten we dit samen aanpakken.

  reageer
 • Harrie

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Nu gaat omroep flevoland huilie doen? Als je altijd al met een bepaalde insteek ergens naar toe gaat en het nieuws zelf graag inkleurt krijgt men een hekel aan deze omroep. Uiteraard keur ik het geweld niet goed maar ik denk dat OF gewoon niet neutraal is. Kijk alleen al naar de reacties van de journalisten. Blijf gewoon lekker weg van urk en maak nieuws elders. Op Urk hebben weinig tot geen mensen interesse in omroep Flevoland.

  reageer
 • Loes

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Jeugd tussen de 14 en 18 jaar....waar waren de ouders dan?

  reageer
 • Gebruiker

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Jan

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Met je bus tussen rellende jeugd gaan staan is dat niet een beetje vragen om problemen had die bus iets verder weg gezet had er weinig aan de hand geweest

  reageer
 • Berg

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Tuurlijk
  Ligt aan de bus.
  Recht praten wat krom is kan alleen op Urk

 • Leen

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Als de pers nu eens een hand in eigen boezem stak
  De mensen zijn het zat sensationele nieuwsberichten en eenzijdige belichting van de zaken er zijn altijd 2 kanten
  Waar denk je dat forum en gele hesjes ed vandaan komen omdat ze zo tevreden hier zijn? Denk na

  reageer
 • Sem

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Dus dan is het normaal dat je alles en iedereen om je heen gaat vernielen? Een verslaggever moet gewoon zijn werk kunnen doen, verslag uitbrengen van een gebeurtenis. De verslaggever zorgt niet voor het nieuws in deze, hij verslaat alleen het nieuws. Wat een bizarre reacties hier. Stel je voor Urk komt slecht in de media. Als je dat niet wilt, moet je zorgen dat je jeugd zich niet zo laat gaan.

 • Rode baksteen

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  De Urkers maken zelf het nieuws, laat die dan positief zijn.

 • Jopie

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Alle chr. dorpen in NL staan in de picture. Zodra er iets te zien, horen of beleven valt, staan er meerdere radio/TV wagens gereed om de sensatie op te nemen danwel live te publiceren.
  Houd je als chr. dorp aan je plicht, daar valt matten niet onder, dus gewoon niet doen. Wees een voorbeeld voor de rest van NL, alleen dan voorkom je dat de negatieve sensatiebeelden NL in het rond gaan.

  reageer
 • Rob

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  En wederom zetten de Jongeren van Urk hun plaats weer mooi op de kaart, snap dat de ouders van dit soort van tuig hun kinderen niet een fatsoenlijke opvoeding kunnen geven, ik zou me kapot schamen als ouder zijnde.

  reageer
 • Annie

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Meer kijkers dan vechters.

  reageer
 • Inger

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  En je punt is????
  Wat mij betreft zijn de kijkers net zulke loosers als de vechters. En volgens mij is het zelfs strafbaar om geen hulp te verlenen als je iemand in nood niet helpt.

 • Jur

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Je moet in dit land afblijven van hulpverleners en ook van journalisten.
  OF doet gewoon zijn werk, namelijk nieuws verslaan.
  Of je het er nu mee eens bent of niet.

  reageer
 • Hans

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  De burgervader heeft waarschijnlijk tegen gehouden als baas van de politie... dat er geen mensen aangehouden mochten worden!! Omdat de jeugd anders bij hem thuis verhaal komt halen.... inclusief ouders... Was bij zijn voorganger ook het geval....Bang in je eigen dorp???

  reageer
 • Wakker

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Mooie iconische foto. Urk zie je problemen eens onder ogen; vechtende jongeren voor een kerk en dat op maandagavond. Ik zou me kapot schamen. Wat voor opvoeding krijgen die sensatie zoekers. Onbegrijpelijk

  reageer
 • Nawien

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Deze gasten op eiland zetten.

  reageer
 • Rene w.

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Wat wordt er hier nu onder de pet gehouden!
  Aanleiding vechtpartij misschien en kan dat dan weer bepaalde partijen in de kaart spelen.
  Lijkt mij niet zo maar dat Urker jongeren even gaan matten.

  reageer
 • Urker

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  de lokale politie laat het zover konen
  je ziet ze niet en hoort ze niet.
  controleren doen we in Emmeloord. en niet op Urk.
  stel je voor dat de jeugd boos wordt

  reageer
 • Bewoner

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Als nou iedereen die niet op Urk woont en er niet, nooit of nauwelijks komt hun praatjes houdt. Deze mensen hebben een oordeel en komen waarschijnlijk zelf uit een plek waar ze niet eens jeugd hebben voor dit soort opstootjes. 80% van de groep zijn alleen maar toeschouwers. Op Urk is het ons kent ons dus iedereen is nieuwschierig. Zul je in een onpersoonlijke saaie stad niet kunnen meemaken.

  reageer
 • Gonny

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  @ Bewoner, dan maar een muur voorzien van kantelen met slotgracht en ophaalbrug bouwen?
  Belachelijk, een massale vechtpartij waar over de burgemeester niets wil of mag zeggen!

 • Inger

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Zelfs al is 80% toeschouwer, dan nog zijn er 20 mensen aan het knokken geslagen en worden mensen belaagd die hun werk doen. Is dat normaal daan? Mogen mensen daar niet hun afschuw over uiten omdat ze niet van Urk komen?

 • Sander2

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Drogredenen van een Urker deel zoveel.
  Worden jullie daar niet eens moe van?

 • Jan koffeman

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Als iedereen nou kijkt naar SBS 6 vanaf 19 maart dan zie je Urk ook eens een keer positief in het nieuws (net echt)

  reageer
 • Jordi

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Urk en positief nieuws, voor één uitzending van ca 30 minuten, daar zijn ze zeker een jaar mee bezig en dan moet de TV ploeg niet in elkaar geslagen worden.

 • Pink

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Ja, en de problemen worden vooral buiten beeld gehouden. Alsof er nooit nare dingen bij jullie gebeuren. In iedere stad of dorp komt criminaliteit voor. Dus niet verbergen en ook de andere kant laten zien. Of schamen jullie je hier voor dat je de jeugd niet onder de duim kan houden net als overal he deze groepen jongeren hebt. Het hoord er gewoon bij.

 • Leen

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Bemoei met je eigen zaken allemaal, en haal eerst de eigen balk uit je ogen en dan de splinter van een ander
  Een verslag gever gaat toch ook niet staan bij een demonstratie midden in een gele hesjes actie in parijs. En die man hebben ze gelukkig niets gedaan.

  reageer
 • Pink

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Al staat deze er midden in, je houd je handen thuis en van zijn/haar spullen.

 • Jordi

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Waarom krijgt een journalist en zijn gereedschap geen bescherming, misschien zijn ze bang dat het imago via het nieuws in een nog slechter daglicht komt te staan en/of misschien vinden de bestuurders het niet leuk dat hun bestuurlijke onkunde op deze manier weer in het volle daglicht komt te staan.

  reageer
 • Hanzz

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Laten ze dit ook zien op SBS 6 !!
  ( vanaf 19 maart documentaire over Urk te zien op deze zender)

  reageer
 • Kevin

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Mooie toevoeging voor de documentaire van SBS over Urk

  reageer
 • Urkse

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Verschrikkelijk wat er gebeurd is. Gewoon Urk weer te schande zetten. Ziek volluk wat dit doet. Pak maar aan.

  reageer
 • Boer Harms

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Vreemd he dat je belaagd wordt als je hier al zoveel sensatie maakt van een opstootje. Er was hooguit 50 man bij waarbij het gros toekeek.

  reageer
 • Jesseplaygames

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Lol. Boer Harms? Toevallig kijker van dusdavidcraft op youtube :D Of ben je david.

 • Sander

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Ja want reporten over een onderwerp zou logischerwijs moeten leiden tot belaging.Urkse drogredenen bah. We zijn hier nog altijd in Flevoland, Nederland, en hier zijn wetten. Als mensen zich niet normaal kunnen gedragen is het meer dan logisch dat het op het nieuws komt. Beetje kansloos, sneu en droeftoeterig om mensen dan te belagen.

 • Jessie

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Dan nog, je hebt met je handen van anderen af te blijven.

 • Maarten

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Best vreemd ja, omroep Flevoland is geen pownews maar wordt wel als zodanig behandelt in Urk. Best wel treurig.

 • Jessie

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Opstootje of niet, je hebt met je handen van een ander af te blijven.

 • wouter

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  ik ben elke dag blij dat ik een urker ben

  reageer
 • flevo

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Beetje dom van OF om de desbetreffende straat in te rijden, als je iets verderop parkeert is er niets aan de hand...

  reageer
 • Berg

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Tuurlijk
  De verkeerde straat in gereden.
  Dat zal lekker wezen.
  Meteen in elkaar slaan en zijn spullen vernielen.
  Zal ze leren.
  Amen

 • A.

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Wat een hoop reacties met "omdat het in Urk gebeurt is het nieuws". Dit gebeurt ook alleen in Urk! Meer dan 100 jongeren? Dat is echt veel, natuurlijk is dit nieuws. Toch ook gewoon belachelijk dat zij zoiets doen?

  reageer
 • Jip

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Benieuwd naar de reactie van de burgemeester??? Zal wel zoiets zijn van het waren vreemden en geen Urkers.... onze inwoners vallen politie en een journalist niet aan.....Niemand kent de daders!!

  reageer
 • Buurtbewoner

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Wat hier gebeurd is mag natuurlijk nooit gebeuren. Schandelijk is hiervoor de samenvatting. Jongeren die voor eigen rechter spelen dienen voor de rechter te worden gebracht. Journalisten belagen kan natuurlijk niet. Zij dienen in alle vrijheid hun werk te kunnen doen. Ik vind het jammer, dat het verwerpelijk gedrag van een aantal jongeren afstraalt op ons gehele dorp.

  reageer
 • AS

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Burgemeester wil niet reageren. Houdt het liever onder de pet. Zo gaat dat op Urk

  reageer
 • Frits

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  De achterkant van vlaggetjesdag.

  reageer
 • Urk

    Ma 11 maart Maandag 11 maart

  Jaap de Ridder,

  inderdaad moet ik je gelijk geven dit is inderdaad niet Christelijk te noemen maar het was allemaal jeugd van tussen de 14 en 18 jaar oud. Politie heeft de rust weergekeerd gelukkig. wij zitten hier ook niet op te wachten maar als er 1 roept gaat de rest mee het grootste gedeelte is sensatie zoekers natuurlijk maar het hoort zeker niet

  reageer
 • Jessie

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Wat heeft leeftijd er mee te maken? Ze hebben zich gewoon misdragen. Als het dorp nu eens een keer wat moderner wordt voor de jeugd gaan zij zich misschien minder vervelen.

 • jo jo

    Ma 11 maart Maandag 11 maart

  Omdat het Urk betreft is het groot nieuws natuurlijk! Zijn de mensen hier project X vergeten ofzo?

  reageer
 • Jopie

    Ma 11 maart Maandag 11 maart

  As dit in amsterdam gebeurd hoor je er niks van,gebeurd het op urk dan is het nieuws.

  reageer
 • watcher

    Ma 11 maart Maandag 11 maart

  Tuig van de Richel dus.

  reageer
 • Gebruiker

    Ma 11 maart Maandag 11 maart

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Jip

    Ma 11 maart Maandag 11 maart

  Omroep Flevo heeft vast de daders goed in beeld!!!!

 • Harrie

    Ma 11 maart Maandag 11 maart

  De dommigheid straalt er vanaf van die herrieschoppers. Hopelijk een strafkamp om ze te heropvoeden.

  reageer
 • Karel

    Ma 11 maart Maandag 11 maart

  Wie is hier nu de baas op Urk? Politie niet veilig, pers niet veilig, dit is wel heel erg!!!! En zondags maar zwaaien met de bijbel....volgende keer maar met de m e en het leger binnenvallen!!!

  reageer
 • Jip

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  In Maastricht waren er mensen op gepakt....als er zoiets zou gebeuren!!!

 • Leen

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Oordeelt niet opdat gij niet geoordeelt word. Of je Nou wel of niet gister in de kerk gezeten heb dan ist allebei verkeerd.
  of je nou christen bent of niet dus. Kan net zo goed in maastricht gebeuren.

 • Luppien

    Ma 11 maart Maandag 11 maart

  Leger? Met speelgoedgeweertjes zeker?

 • Gebruiker

    Ma 11 maart Maandag 11 maart

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Jaap

    Ma 11 maart Maandag 11 maart

  Goed dat de politie effectief heeft inbegrepen. Ik hoop dat er voor de echte raddraaiers nog een juridisch staartje aan zit.

  reageer
 • Jaap de Ridder.

    Ma 11 maart Maandag 11 maart

  En dat bij een kerk, veel gedoopte voorhoofden en sensatiezoekers die Gods lasterende woorden riepen en begonnen te vechten als beesten, is dit christelijk? Ik zag alleen maar beesten tekeer gaan.

  reageer
 • Ester

    Di 12 maart Dinsdag 12 maart

  Wat heeft de kerk ermee te maken?

 • Hendrik

    Ma 11 maart Maandag 11 maart

  Was je er bij Jaap? Gelijk het Christelijke er bij halen. Wie waren de relschoppers. Weet je dat nu al.

 • De Reporter

    Ma 11 maart Maandag 11 maart

  Toe maar klinkt als een flinke mat partij. Wat is er gebeurd? Lijkt er op dat de politie flink heeft ingezet om de boel te kunnen handhaven. Honden, charges en afzettingen doe je niet zo maar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert