Burgemeester Urk: ongeregeldheden volstrekt ontoelaatbaar

URK • Di 12 maart 2019 | 10:58 • Dinsdag 12 maart 2019 | 10:58

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk noemt de ongeregeldheden van maandagavond "volstrekt ontoelaatbaar". In het dorp was een vechtpartij gaande. Een groot aantal politieagenten moest ingrijpen omdat er veel Urkers op af kwamen.

Van Maaren is door de politie geïnformeerd. ''Wat ook de aanleiding geweest mag zijn, dat keur ik ten stelligste af en de politie zal hiertegen altijd optreden.''

'Een rustige, mooie gemeenschap'
Volgens de burgemeester is Urk een rustige, mooie gemeenschap en is zoiets in zijn zeven jaar als burgemeester nog niet voorgekomen. Toch was er in 2017 ook onrust tijdens Koningsnacht. Daarbij werden meerdere brandjes gesticht en vernielingen gepleegd. Een grote groep Urkers bemoeide zich met een aanhouding en er werd vuurwerk onder een politieauto gegooid.

Van Maaren belooft dat hij er voor gaat instaan dat hulpverleners en journalisten hun werkzaamheden op Urk kunnen doen. Maandagavond werd een verslaggever van Omroep Flevoland belaagd. Zijn apparatuur werd uit de camera-auto gehaald en er werd een rookbom in de wagen gegooid.

Dinsdagmiddag is overleg geweest met de instanties over de situatie. De aanleiding ligt volgens de politie in de relationele sfeer. In het dorp doen twee verhalen de ronde over de aanleiding.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel