Auto of meisje inzet ruzie op Urk

URK • Di 12 maart 2019 | 13:24 • Dinsdag 12 maart 2019 | 13:24

De onrust maandagavond op Urk zou gericht zijn tegen de 18-jarige Soufyan, die aan de Noorderpalen woont. Volgens hem is een opstootje van twee jaar geleden de aanleiding. Hij zou toen klappen hebben gehad en daarvan ging nu via WhatsApp een filmpje de ronde. Ook werd er gezegd dat de jongen een schadevergoeding voor de klappen heeft gehad en dat zijn vader met dat geld een nieuwe Mercedes heeft gekocht. Dit alles zorgde er volgens de tiener voor dat de ruzie maandagavond weer oplaaide.

In het dorp is ook een andere versie van het verhaal. Niet de ruzie van twee jaar geleden zou de aanleiding zijn, maar een WhatsApp-gesprek tussen de jongen en een plaatsgenoot. Daarin wordt geruzied over een meisje. Vervolgens dagen de twee elkaar in het gesprek uit om te komen vechten bij snackbar Willem de Boer.

Er is inderdaad een confrontatie geweest in de snackbar rond het afgesproken tijdstip. Soufyan is thuisgebracht door een agent. Later op de avond verzamelden zich tientallen jongeren voor het huis van het Nederlands-Marokkaanse gezin met vijf kinderen. Volgens hen kwamen er twee mensen naar binnen, werden buiten racistische leuzen geroepen en er werd met stenen gegooid.

Geschopt en geslagen
De moeder is geslagen op haar kaak en ze heeft trappen tegen haar borst en been gekregen. Ze ligt al de hele dag met hoofdpijn op de bank en zit naar eigen zeggen vol angst over wat er is gebeurd. Ook de jongen is geslagen.

Het gezin zegt aangifte bij de politie te gaan doen. De politie onderzoekt de aanleiding van de ruzie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel