Koken met Douwe Monsma, lijstduwer Werk aan Water

ZEEWOLDE • Ma 18 maart 2019 | 16:30 • Maandag 18 maart 2019 | 16:30

Douwe Monsma is lijstduwer voor Werk aan Water tijdens de waterschapsverkiezingen aankomende woensdag. Verslaggever Gerard van Ommen gaat bij hem langs voor biologische Hollandse kost: aardappelen, hamburgers en rode bieten. Samen met zijn vrouw staat Douwe in de keuken. "Anja is onze echte kok", zegt hij.

Douwe is zelf biologisch landbouwer. Hij vindt het daarom belangrijk om eerlijke producten te eten zonder bestrijdingsmiddelen. "Wat je er niet in stopt, dat krijg je ook niet binnen", redeneert hij. Hij ruilt zijn voeraardappelen voor biologisch vlees van een Lelystadse vleeshandelaar. Het vlees komt van koeien en stieren uit een Flevolands natuurgebied.

Tot aan de verkiezingen krijgen we dagelijks een kijkje in de keuken van een kandidaat-Statenlid. Ook kandidaten voor de waterschapsverkiezingen komen aan bod. De afleveringen van deze serie zijn dagelijks vanaf 17.00 uur te zien op de TV en de website.

Meer informatie over de verkiezingen kun je vinden op Flevoland Kiest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel