Honderden studenten speelden Provinciespel

FLEVOLAND • Di 19 maart 2019 | 12:30 • Dinsdag 19 maart 2019 | 12:30

Honderden studenten en scholieren uit Flevoland hebben de afgelopen maanden het Provinciespel gespeeld. Met dit spel krijgen ze uitleg over de politiek en democratie. Dit gebeurt door middel van een landkaart van Flevoland en spelblokken. Op deze blokken staan voorzieningen, zoals wegen, treinen en bruggen. De studenten kiezen welke voorzieningen ze het belangrijkst vinden en proberen deze te realiseren.

21 klassen zijn langs geweest in het provinciehuis om met elkaar een politieke partij te vormen. Vervolgens zijn de studenten met elkaar in debat gegaan. Studentenwoningen en gelijke kansen voor iedereen zijn belangrijke thema's voor jongeren. Volgens statenlid Margriet Papma van D66 wordt het doel van het spel bereikt: "Ik denk dat het visualiseren door middel van zo'n spel heel erg helpt te begrijpen over waar een provincie over gaat."

De provincie hoopt dat studenten door dit spel meer betrokken raken bij de politiek.

Weet je nog niet op welke partij je moet stemmen? Dan kun je een stemhulp gebruiken, zoals de Stemwijzer en MijnStem. Voor alle informatie over de verkiezingen kun je kijken op de pagina van Flevoland Kiest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel