Lijsttrekker FvD weet nog niet hoe zetel wordt gevuld

FLEVOLAND • Do 21 maart 2019 | 15:09 • Donderdag 21 maart 2019 | 15:09

Het is nog onduidelijk hoe Forum voor Democratie het tekort aan Statenleden gaat oplossen. Dat zegt lijsttrekker Gert-Jan Ransijn donderdag in het eerste gesprek dat hij met Omroep Flevoland had. Forum voor Democratie kwam donderdag met acht zetels als grootste uit de Provinciale Statenverkiezingen.

De partij heeft zeven mensen op de kieslijst staan die in de provincie wonen. De overige kandidaten wonen in Noord-Holland. Als niemand van hen wil verhuizen, verliest de partij de zetel.

Ransijn geeft aan dat Forum voor Democratie het voortouw wil nemen bij de komende formatie. "De bal ligt bij ons, en die pakken we op", aldus Ransijn.

Lijsttrekker FvD voerde geen campagne in de media
In de weken voor de verkiezingen was de lijsttrekker niet beschikbaar voor Omroep Flevoland voor interviews. Ook bij verkiezingsdebatten was hij niet aanwezig.

Ransijn spreekt tegen dat hij daarmee onzichtbaar is geweest tijdens de campagne. "We zijn de straat op gegaan en hebben met de mensen gesproken. We zijn alleen niet op TV of radio geweest." De lijsttrekker uit Zeewolde ontkent dat er sprake was van minachting van de kiezer. Dat maakt de verkiezingsuitslag volgens hem wel duidelijk.

Gevraagd naar de belangrijkste standpunten verwijst de voorman naar de website van de partij. Verder wil hij alleen kwijt dat de windmolens bij Urk weg moeten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel