Uur gratis parkeren kost miljoen euro

LELYSTAD • Wo 10 april 2019 | 22:40 • Woensdag 10 april 2019 | 22:40

Het eerste uur gratis parkeren in het centrum van Lelystad kán worden ingevoerd, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Een miljoen euro. Dat blijkt uit een voorstel van het college van burgemeester en wethouders.

De kosten voor een uurtje gratis parkeren moeten wat het college betreft worden betaald door zowel de gemeente, ondernemers als automobilisten. Deze laatste groep betaalt het grootste aandeel: 600.000 euro.

Om die rekening te kunnen betalen, krijgen parkeerders te maken met hogere tarieven, betalen op zondag en betalen tot 19.00 uur in plaats van 18.00 uur. Volgens het college is dat de enige manier om het gratis parkeren mogelijk te maken.

Ondernemers niet betrokken
Dat dit voorstel op tafel ligt, komt door een verzoek van de gemeenteraad. Eind vorig jaar presenteerde het college nieuwe parkeertarieven, maar volgens de raad waren ondernemers hier niet bij betrokken. Daarom riep ze het college via een motie op om winkeliers alsnog bij de parkeerplannen te betrekken.

Na de gesprekken tussen college en ondernemers komt nu als nieuwe optie naar voren dat er een uur gratis parkeren ingevoerd kan worden. Volgens ondernemers helpt dit om meer klanten naar het centrum te trekken. Als de raad akkoord gaat met dit plan, gaan de nieuwe parkeertarieven vanaf januari volgend jaar in.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel