Overleg met ondernemers over parkeertarief Stadshart

LELYSTAD • Wo 5 december 2018 | 7:49 • Woensdag 5 december 2018 | 7:49

Het college van B en W van Lelystad moet op zoek naar alternatieven voor het plan om het parkeertarief overal in het Stadshart gelijk te trekken. De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met een motie die het college opdraagt om te overleggen met ondernemingsvereniging Hart van Lelystad.

Het college wil dat parkeren in het Stadshart vanaf 1 april volgend jaar overal 1,60 euro per uur gaat kosten. Dat houdt in dat het tarief op sommige plekken hoger wordt, op andere juist lager. Volgens de motie gaat het gemiddelde parkeertarief omhoog.

Gratis parkeren
Zowel inwoners als ondernemers zijn niet blij met het plan. De ondernemers hebben juist gevraagd om een regeling waarbij de eerste twee uur parkeren in het stadscentrum gratis is. Ondernemersvereniging Hart van Lelystad zou ook niet zijn geraadpleegd over het plan om de tarieven overal gelijk te trekken. De gemeenteraad wil nu dat het college samen met de ondernemers nog eens gaat bekijken of er haalbare alternatieven zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel