Verontruste SVL'ers eisen vertrek bestuur

LELYSTAD • Do 11 april 2019 | 21:44 • Donderdag 11 april 2019 | 21:44

Een groep van 24 leden van de voetbalvereniging SV Lelystad '67 wil op 26 april via een buitengewone algemene ledenvergadering het vertrek van het huidige bestuur afdwingen. Volgens de 'Commissie Toekomst van SV Lelystad '67' is dat nodig om de club voor een ondergang te behoeden.

De oudste vereniging van Lelystad met zo'n 850 leden kan al tijden geen volwaardig bestuur formeren en heeft een financieel geschil met de verhuurder, Sportbedrijf Lelystad. Beide partijen zitten momenteel in een mediation-traject met als doel een betalingsregeling af te spreken. Het aantal leden neemt af en de kantine-inkomsten lopen terug. Het onderbezette bestuur (voorzitter en één lid) is niet bij machte de problemen het hoofd te bieden.

Volgens de 'Groep van 24' is een sterk bestuur een voorwaarde om de club uit het slop te halen. Het plan is om een 'Commissie bestuur' in het leven te roepen, die de vereniging weer veilig, stabiel en gezond weet te maken. Naar verluidt is Sportbedrijf Lelystad - de gesprekspartner namens de lokale overheid - bereid om de club op meerdere terreinen te helpen, ook op financieel gebied. De initiatiefnemers hebben inmiddels de voetbalbond KNVB over hun activiteiten ingelicht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel