Gemeente Almere: 'Oplossing voor alle bewoners Diamondiaal'

ALMERE • Ma 15 april 2019 | 20:16 • Maandag 15 april 2019 | 20:16

Voor alle bewoners die woonproject Diamondiaal gedwongen moeten verlaten is een tijdelijke oplossing gevonden. Voor hen is andere woonruimte. Volgens de gemeente Almere zijn alle gezinnen akkoord gegaan met de oplossing.

Het appartementencomplex in de wijk Oosterwold wordt dinsdagmorgen om 08:00 ontruimd vanwege een financieel conflict tussen Stichting Diamondiaal en de eigenaar van het pand, Woonfonds MeerWonen. Volgens MeerWonen hield Diamondiaal zich niet aan de afspraken voor het woonproject voor statushouders en mensen met een laag inkomen.

De rechter oordeelde in maart dat de overeenkomst tussen beide organisaties terecht was ontbonden. Daarna bepaalde de deurwaarder dat Diamondiaal het complex dinsdag 16 april leeg zou moeten opleveren.

Uitzetting voorkomen
Een zestal huurders probeerde de uitzetting nog te voorkomen via kort gedingen afgelopen vrijdag, maar werd maandag in het ongelijk gesteld.

Volgens een woordvoerder van MeerWonen was een aantal bewoners maandagavond nog bezig hun spullen te pakken. Dinsdagochtend wordt het pand gecontroleerd. De deurwaarder zal alle spullen die niet zijn weggehaald, meenemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (4)

 • anna

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  En degene die vandaag of morgen in aanmerking zouden komen voor ‘n woning... kunnen nu weeeeeeer langer wachten voor ‘n huis. Nu wordt de wachttijd nog langer wachten....

  reageer
 • Ron

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  Wat een ophef voor die paar mensen.

  reageer
 • Peter

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  Ja natuurlijk zijn alle gezinnen akkoord gegaan,...laat mij raden? ;)

  reageer
 • De Sjaak

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  Geen zorgen die hebben en zo een huis, onze kinderen kunnen ondertussen minimaal 30 jaar wachten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert