Fouten in advies van informateur

FLEVOLAND • Di 16 april 2019 | 14:31 • Dinsdag 16 april 2019 | 14:31

Er zitten fouten in het advies van informateur Annemarie van Gaal over een nieuw college van Gedeputeerde Staten. Het gaat om het aantal vliegbewegingen op Lelystad Airport en de term 'afspraken'. Dat blijkt uit reacties van VVD, CDA, ChristenUnie en de PvdA. Deze vier fracties moeten volgens Van Gaal samen met Forum voor Democratie een college gaan vormen. Daarvoor zijn al inhoudelijke afspraken gemaakt, zegt de informateur in haar verslag.

Het aantal vliegbewegingen op luchthaven Lelystad zou in de toekomst mogen doorgroeien naar meer dan 45.000. Dat is opvallend omdat 45.000 altijd het maximum is geweest dat het Rijk en Flevoland hebben afgesproken. VVD, CDA, CU en PvdA zeggen dat de passage in het verslag van Van Gaal niet klopt. Geen van hen heeft zich uitgesproken voor meer dan 45.000 vliegbewegingen.

Bovendien zijn er dus nog géén harde afspraken gemaakt over onderwerpen. Forum voor Democratie en informateur Annemarie van Gaal zijn niet bereikbaar voor commentaar.

Advies inmiddels aangepast
Het bewuste advies is inmiddels aangepast op de website van de provincie. Nu staat er dat de voorgestelde coalitie vindt dat het aantal vliegbewegingen niet meer mag worden dan 45.000.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel