Forum verrast door PvdA-bom onder college

FLEVOLAND • Do 18 april 2019 | 18:01 • Donderdag 18 april 2019 | 18:01

Forum voor Democratie is verrast door de bom die de PvdA donderdag onder het beoogde college van Gedeputeerde Staten heeft gelegd. De sociaaldemocraten willen alleen met Forum samenwerken als de partij afstand neemt van standpunten of uitspraken over bijvoorbeeld de Nexit en een dominant blank Europa.

Woensdagavond werd nog gezegd dat de PvdA een serieuze poging zou ondernemen om samen met Forum voor Democratie, de VVD, het CDA en de ChristenUnie een nieuw college van Gedeputeerde Staten te vormen.

Gert-Jan Ransijn van Forum begrijpt niet dat de PvdA hier nu mee komt. Volgens hem was het veel logischer geweest dat de fractie dit in de afgelopen weken aan de informateur Annemarie van Gaal had laten weten. "Dan was de opstelling van de partij meteen duidelijk geweest en dat had ons tijd gescheeld", aldus Ransijn. Hij lijkt niet van plan te zijn om op de eisen van de PvdA in te gaan. Volgens hem hebben de standpunten waarop gedoeld wordt ook niets met Flevoland te maken.

Forum voor Democratie gaat ervan uit dat de afspraak die de partij voor aanstaande woensdag met de PvdA, VVD, CDA en CU heeft gemaakt, gewoon doorgaat. Dan worden de inhoudelijke verschillen en barrières om samen te werken besproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel