Leegloop bij SV Lelystad leidt tot ledenstop bij Unicum

LELYSTAD • Di 23 april 2019 | 10:37 • Dinsdag 23 april 2019 | 10:37

Door een leegloop bij SV Lelystad ziet het bestuur van voetbalvereniging Unicum zich genoodzaakt per direct een ledenstop in te voeren. 'Op dit moment heeft de club zoveel aantrekkingskracht dat het onmogelijk is om de kinderen en senioren direct te plaatsen', wordt op de site gemeld. Er staan 300 personen op de wachtlijst, normaal zijn dat er 150.

Tachtig aanvragen
Een woordvoerder van Unicum zegt dat de laatste weken zo'n tachtig aanvragen zijn binnengekomen van voetballers die lid willen worden. Het gaat dan vooral om jeugdleden. Zij hebben allemaal hun lidmaatschap bij SV Lelystad opgezegd.

Nieuw bestuur
De uittocht van deze leden kan niet los gezien worden van de bestuurlijke perikelen bij de vereniging aan het Langezand. Het is de verwachting dat de leden van SVL op 29 april tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering instemmen met de komst van een nieuw bestuur. Dat moet ervoor zorgen dat de club weer in een rustiger vaarwater komt.

Mondjesmaat
Unicum beschikt op sportpark Schouw over vier velden, waarvan twee kunstgrasvelden. "De voetbalbond KNVB hanteert een norm van 150 speler per veld, daar zitten wij met onze 900 leden al ruim boven,'' aldus de woordvoerder, die benadrukt dat Unicum slechts mondjesmaat nieuwe leden inschrijft.

De ledenstop is een duidelijk signaal van het bestuur van Unicum. Aanmelden heeft op dit moment geen zin. Wie op korte termijn wil voetballen moet bij SV Lelystad zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel