Gemeente steunt inwoners Biddinghuizen en Ketelhaven in strijd tegen windmolens

DRONTEN • Di 30 april 2019 | 12:18 • Dinsdag 30 april 2019 | 12:18

De gemeente Dronten steunt inwoners van Biddinghuizen en Ketelhaven in hun strijd tegen de komst van windmolens. De gemeente is van plan een zienswijze in te dienen op het ‘rijksinpassingsplan’ voor Windplan Groen. De gemeente vraagt om de woonkernen zoveel mogelijk te ontzien.

In Biddinghuizen zijn bezwaren tegen vier windmolens van meer dan 200 meter hoog vlak bij de dorpskern. In Ketelhaven gaat het om één windmolen. Het rijksinpassingsplan ligt momenteel ter inzage. Het college van burgemeester en wethouders heeft een conceptbrief opgesteld, die de komende maand wordt behandeld in de gemeenteraad. Na goedkeuring gaat de brief op de bus.

''Wij zien dat er, met name in Ketelhaven en Biddinghuizen, vragen en zorgen zijn over de effecten van windplan Groen op de leefomgeving”, staat in de brief. ''Slagschaduw, geluid, waarde van onroerend goed, veiligheid en turbineverlichting zijn daarbij de voornaamste onderwerpen.''

''Wij zien ook dat er vragen zijn over de afstand van de dichtstbij geplande windturbines tot de woonkernen. Het gevoel leeft dat wanneer deze afstand wordt verruimd, (kans op) hinder minder zal zijn”, schrijft het gemeentebestuur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel