Lobby voor Lelylijn dolblij met landelijke steun VNO-NCW

NOORDOOSTPOLDER • Di 14 mei 2019 | 21:08 • Dinsdag 14 mei 2019 | 21:08

Politici in Noordoostpolder die zich sterk maken voor de aanleg van de Lelylijn zijn dolblij met de steun van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Landelijk voorzitter Hans de Boer zei dinsdag zich aan te sluiten bij de lobby voor een nieuwe spoorlijn die Amsterdam via Flevoland met Groningen en Friesland moet verbinden.

Volgens D66-fractievoorzitter Wim van Wegen wordt de lobby daarmee naar een ander niveau getild en zal er in politiek Den Haag ook op een andere manier naar worden gekeken. VNO-NCW zit geregeld met de landelijke overheid om tafel en heeft volgens Van Wegen veel meer invloed 'dan een paar lokale politici die zich er druk om maken.'

Tegelijkertijd zitten die pleitbezorgers in Noordoostpolder volgens Wim van Wegen zelf niet stil. Zo wordt er eind deze week gesproken met de initiatiefnemers voor de Noordlink, een ander plan voor een verbinding naar het noorden en staat er ook een gesprek met spoorbeheerder ProRail op de planning.

Volgens Van Wegen is het vooral zaak om alle voorstanders, waaronder ook de gemeente en provincies zo veel mogelijk hetzelfde verhaal te laten vertellen. "Noordlink is een ander plan, maar uiteindelijk willen we hetzelfde. Het is dus niet slim om elkaar dan te beconcurreren. Verder zou het mooi zijn als de nieuwe provinciebesturen die nu ontstaan, de wens voor een Lelylijn in hun coalitieakkoord opnamen."

Voorman Hans de Boer van VNO- NCW zei dinsdag dat een nieuwe spoorlijn naar het noorden veel voordelen zal bieden. Die zijn er zowel voor de noordelijke provincies als voor steden als Emmeloord en Heerenveen, waar de trein onderweg moet stoppen. Hij vindt dat de kansen daarom de komende tijd serieus worden onderzocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (8)

 • E

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Mooi, doet de lobby zelf ook wat?

  reageer
 • Superboer

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Zijn we in de NOP niet veel meer gebaat met een directe spoorverbinding naar Zwolle. Fijn als je naar school moet lijkt me.

  reageer
 • Teun

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Benieuwd of de opcenten kas van de provincie door de komst van een spoorverbinding door NOP nog leger raakt Jop Fackeldi.
  Elektrisch rijden is nadelig zegt Jop,volledig overstappen op trein en OV lijkt mij dat ook.
  Het kan Jop niks schelen dat een enkeltje Lelystad -Rotterdam met de trein bijna net zoveel kost,dan een enkeltje met de bus van Emmeloord naar Lelystad.
  Dus kom op met die spoorverbinding door NOP en hou op met te denken dat elektrisch rijden zo schoon is.
  Of gaat Jop deze spoorlijn ontraden??

  reageer
 • pieter de oude

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Ook die zielige weggetjes naar Overijssel en Gelderland,
  moeten aan bod komen in dit verhaal, zeker met het oog
  op Lelystad Airport.

  reageer
 • Mister Tjoek, tjoek

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Deze spoorlijn zal er nooit komen. Die club uit NOP heeft veel bla,bla,bla maar allemaal op een zeer amateuristisch niveau. Kansloos D66 geleuter.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bert

    Di 14 mei Dinsdag 14 mei

  Verkiezingstijd D66 ?

  reageer
 • henk

    Di 14 mei Dinsdag 14 mei

  yesss, hoe eerder hoe beter, snel aanleggen die lijn.

  reageer
 • Piet

    Di 14 mei Dinsdag 14 mei

  Dat wordt Dan slalommen langs De windmolens

  reageer
 • Martin

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Die kunnen best van hun voetstuk af!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert