Markerwaarddijk dicht wegens zandoverlast

LELYSTAD • Za 8 juni 2019 | 9:10 • Zaterdag 8 juni 2019 | 9:10

Vanwege het onstuimige weer is de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen zaterdag afgesloten voor al het verkeer. Door de harde wind ligt er te veel zand op de weg. De provincie meent dat het daardoor onveilig is om over de weg te rijden.

De provincie verwacht dat de afsluiting van de dijk zeker tot middernacht gaat duren. Aan het eind van de middag gaat de wind waarschijnlijk pas afnemen.

Rijkswaterstaat is bezig met het versterken van de dijk. Het zand komt van de onlangs aangelegde oevers die daarvoor moeten zorgen. Bij harde wind komen er de laatste tijd grote hoeveelheden zand van de oevers op de provinciale weg.

Omdat dat vaker tot overlast voor het verkeer leidt, kondigde Rijkswaterstaat eerder deze week aan maatregelen te nemen. Zo is er gras ingezaaid om het zand vast te houden. Ook worden de vlaktes met een dun laagje aarde bedekt zodat het zand niet meer kan verstuiven. Woordvoerder Patricia Troost laat weten dat de situatie desondanks nog niet onder controle is. "Het is heel erg vervelend voor mensen die moeten omrijden, maar we werken er hard aan. Het duurt nog wel een aantal weken totdat alle vlaktes met aarde zijn bedekt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel