'Winkelgebied Stadshart moet compacter worden'

LELYSTAD • Do 20 juni 2019 | 7:41 • Donderdag 20 juni 2019 | 7:41

Het college van B en W van Lelystad wil met een reeks maatregelen de winkelleegstand in het Stadshart aanpakken. Zo moet het 'winkelrondje' compacter worden en moeten de vastgoedeigenaren meer doen om de leegstand tegen te gaan.

Op dit moment staat 20% van de winkeloppervlakte in het Stadshart leeg. En het winkelend publiek blijft weg, constateert B en W. Een kleiner winkelgebied is aantrekkelijker dan de huidige situatie met veel leegstaande panden, aldus het college. De panden die buiten dat gebied gaan vallen, zouden een andere functie moeten krijgen.

Koopkrachtiger winkelpubliek
Verder wijst het college op de ontwikkeling van het Theaterkwartier waar meer 'ontspanning' en horeca komen. De bouw van nieuwe koopwoningen in Parkwijk en de verbouwing van kantoren tot woningen moet leiden tot een koopkrachtiger winkelpubliek.

De eigenaren van de winkelpanden moeten hun verantwoordelijkheid nemen, vindt het college. Eigenaren op kwetsbare locaties moeten overwegen hun pand een andere bestemming te geven. De komende maanden kijkt de gemeente samen met ondernemers en eigenaren hoe het beleid kan worden aangepast.

Verder komt er een zogeheten bidbook om meer detailhandel naar Lelystad te trekken. De ondernemersvereniging is in samenwerking met het ondernemersfonds bezig met een marketing- en communicatieplan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel