Bedrijven staan in de rij voor maritieme servicehaven

URK • Di 25 juni 2019 | 20:20 • Dinsdag 25 juni 2019 | 20:20

De belangstelling voor het nieuwe bedrijventerrein bij de maritieme servicehaven op Urk is enorm. De economie gaat zo hard dat de gemeente het amper kan bijhouden. Dat zei wethouder Geert Post (SGP) dinsdagavond in het visualradio-programma Dit is Flevoland.

Vorig jaar heeft de gemeente Urk grond van Noordoostpolder overgenomen voor de realisatie van de servicehaven die bij de Zuidermeerdijk moet komen. Volgens Geert Post is nu al 25 van de beschikbare 100 hectare bedrijventerrein onder optie genomen. Tegen de tijd dat het hele gebied bouwrijp is gemaakt, zal er weinig meer over zijn, zegt Post.

De visverwerkende industrie op Urk gaat volgens Post heel goed. De sector is nog maar voor 20% afhankelijk van vis uit de Noordzee. Als de Noordzeevisserij door nieuwe wet- en regelgeving weg zou vallen kan de visverwerkende industrie die tegenslag aan, is de overtuiging van Post. De sector is volgens hem "ontzettend sterk". Daarnaast groeit ook de bouwnijverheid en logistiek erg snel op Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel