Vergunning mestopslag kwam er binnen twee werkdagen

BANT • Do 27 juni 2019 | 17:46 • Donderdag 27 juni 2019 | 17:46

De goedkeuring voor de bouw van een mestopslag op het bedrijventerrein van Bant is door de gemeente Noordoostpolder binnen twee werkdagen afgegeven. Dat kon omdat de aanvragers gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om een flitsvergunning aan te vragen. Deze optie is in 2016 geïntroduceerd en zorgt ervoor dat binnen vijf dagen een beslissing valt. Normaal gesproken staan daar acht weken voor.

Boosheid
In Bant heerst onvrede over de komst van de zes mestsilo's. Ze worden gebouwd op zo'n honderd meter afstand van woningen. Dorpsbelang Bant spreekt verbazing uit over de gang van zaken en onderzoekt de juridische mogelijkheden om de bouw stil te leggen.

Er zijn vijf weken om alsnog bezwaar aan te tekenen tegen het afgeven van de omgevingsvergunning. In de tussentijd is het bedrijf Gromes-Plender al wel begonnen met grondwerkzaamheden op het terrein. De onderneming had eerder bouwplannen in Creil, maar ook daar stuitte het bedrijf op verzet.

'Aanvraag voldeed aan alle regels'
Een woordvoerder van de gemeente Noordoostpolder laat weten dat de mestopslag past binnen het bestemmingsplan. Ook alle vereiste documenten zaten bij de aanvraag. Daardoor kon de gemeente in feite niks anders dan akkoord gaan. De aanvraag is op zaterdag 15 juni binnengekomen, op dinsdag 18 juni is die verleend.

"Je hebt het liefst dat zo'n ondernemer ook met het dorp in contact treedt", zegt de gemeente over de gang van zaken. "Dat advies hebben we dan ook gegeven. Maar uiteindelijk ligt dat wel bij de ondernemer."

Het bedrijf Gromes-Plender was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel