St Jansdal weet voldoende nieuw personeel te vinden

LELYSTAD • Do 11 juli 2019 | 21:05 • Donderdag 11 juli 2019 | 21:05

Ziekenhuis St Jansdal is erin geslaagd voldoende personeel te vinden om in september in Lelystad uit te breiden met een beddenhuis. Vanaf dat moment worden er weer operaties uitgevoerd waarbij patiënten enkele dagen in het ziekenhuis moeten verblijven.

De nieuwe afdeling werd in april al aangekondigd, maar de vraag tot nu toe was of er genoeg verpleegkundigen en ander personeel gevonden kon worden. Het ziekenhuis startte daarom een grote wervingscampagne.

Gezocht wordt nog wel altijd naar anesthesiemedewerkers. Dit zijn mensen die helpen een patiënt onder narcose te krijgen. Het St Jansdal constateert dat in heel Nederland weinig mensen beschikbaar zijn voor die functie. De komende tijd zal het ziekenhuis dan ook hard op zoek gaan om ook die vacatures alsnog in te kunnen vullen.

Banenbeurs: ruim helft vindt baan
Vier maanden na de banenbeurs voor oud-werknemers van het failliete MC Zuiderzeeziekenhuis is ruim de helft weer aan het werk. Dat meldt Zowelwerk, één van de initiatiefnemers van de banenbeurs in februari in het stadhuis. Toch is een groep oud-MC'ers nog steeds zonder werk. Zowelwerk, het UWV en andere partners zullen hen binnenkort begeleiden. De hoop is dat zij alsnog een baan vinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel