Markerwaarddijk nog langer dicht

FLEVOLAND • Za 10 augustus 2019 | 11:00 • Zaterdag 10 augustus 2019 | 11:00

Door zand op de rijbaan is de Markerwaarddijk (N307) nog zeker tot maandag 04:00 uur afgesloten in beide richtingen. Eerder was de verwachting nog dat de weg zondagavond rond 22:00 open zou gaan. En ook dat was al een uitgestelde verwachting: toen de weg zaterdag gesloten werd leek het er nog op dat het maar een paar uur zou duren.

Er wordt met man en macht gewerkt om het zand weg te krijgen. Sinds zaterdagmiddag is er een ploeg aanwezig met 6 vrachtwagens, 2 shovels, 3 tractoren met borstels en 2 mobiele kranen. Er is de hele nacht doorgewerkt.

Zand op het wegdek van de dijk is een terugkerend probleem. Rijkswaterstaat had onlangs nog maatregelen getroffen om te voorkomen dat zand de weg opstuift. Zo zijn er schermen neergezet om het zand tegen te houden.

Harde wind
De dijk ging zaterdag dicht, toen door de harde wind steeds meer zand op de weg kwam. Door die harde wind kwam ook een zeilbootje op het Eemmeer bij Zeewolde in de problemen. De hulpdiensten konden voorkomen dat het bootje op de wal terecht kwam. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel