Oplossen zandprobleem Markerwaarddijk valt Rijkswaterstaat tegen

LELYSTAD • Zo 11 augustus 2019 | 15:39 • Zondag 11 augustus 2019 | 15:39

Rijkswaterstaat heeft veel moeite met het verwijderen van het zand op de Markerwaarddijk. Zaterdag moest de dijk afgesloten worden voor het verkeer omdat het zand voor een onveilige situatie zorgde. Toen dacht Rijkswaterstaat nog dat het zand dezelfde dag verwijderd kon worden.

Maar dat viel tegen. Het bleef langer waaien, waardoor er ook steeds meer zand bij kwam. De laatste prognose is dat de afsluiting tot maandagochtend vroeg om 04:00 uur duurt.

Dubbele opruimploeg
Twee ploegen, 1 aan de kant van Lelystad en 1 aan de kant van Enkhuizen, zijn met meerdere voertuigen bezig het zand weg te halen. Op sommige plekken ligt het 20 tot 30 centimeter dik. Fietsers mogen sinds zondagmiddag ook de dijk niet meer op. Eerst mocht dat nog, op eigen risico.

Lichtpuntje
Rijkswaterstaat ziet wel een klein lichtpuntje. Onlangs is op een stukje dijk aarde over het zand aangebracht. Op die plek heeft geen verstuiving plaatsgevonden dit weekend. Daarom gaat deze aanpak op meer plekken toegepast worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel