FNV Senioren: 'Stad moet volwaardig ziekenhuis krijgen'

LELYSTAD • Za 24 augustus 2019 | 20:46 • Zaterdag 24 augustus 2019 | 20:46

Het ziekenhuis in Lelystad moet weer volwaardig worden. Dat schrijft FNV Senioren, afdeling Lelystad. De seniorengroep reageert daarmee op het adviesrapport ‘Toekomstverkenning zorg in Flevoland’ van zorgverkenner Bas Leerink.

Volgens de groep moet de provinciehoofdstad een volwaardig ziekenhuis hebben, met het oog op de uitbreiding van Lelystad Airport tot luchthaven van nationale betekenis. "Als er een vliegtuig neerstort, moet het ziekenhuis daarvoor de juiste capaciteit hebben", schrijft bestuurslid Anton Gijsen. Hij vindt dat het Rijk moet meebetalen aan een volwaardig ziekenhuis.

Daarnaast onderstreept FNV Senioren de architectonische waarde van het gebouw waarin nu St Jansdal zit. "Het uiterlijk, de geschiedenis en de locatie van het gebouw kunnen ervoor zorgen dat het ziekenhuis een nog prominentere rol in de samenleving krijgt", zegt Gijsen.

Bijeenkomst
Gijsen stelt ook voor dat onder andere de gemeente zich in gaat zetten om de instroom van patiënten te bevorderen. Volgens hem wordt dat nu belemmerd doordat specialisten die eerst bij of in het ziekenhuis werkten nu in de buurt hun eigen praktijk opzetten.

Dinsdag is in het Provinciehuis in Lelystad een bijeenkomst over het adviesrapport. Bas Leerink zal daar zelf bij aanwezig zijn om toelichting te geven op het stuk. De bijeenkomst is openbaar en begint om 19:30 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel