Aanleg nieuwe ligplaatsen van start

ALMERE • Ma 26 augustus 2019 | 11:25 • Maandag 26 augustus 2019 | 11:25

De gemeente Almere is maandag begonnen met de aanleg van de tijdelijke alternatieve ligplaatsen voor boten van jachthaven Haddock. Op drie locaties in de stad komt tijdelijk meer ruimte. De eerste locatie waar gewerkt wordt is de Olstgracht in Almere Stad.

Andere plekken waar meer ligplaatsen moeten komen zijn de Hengelostraat/Urkwal in Almere Stad en de Havenkom van Almere Haven. Er zijn 104 aanmeldingen binnengekomen van ligplaatshouders bij de gemeente. Deze mensen willen graag gebruik maken van de nieuwe locaties. Deze locaties zijn in principe voor twee jaar. Daarna moet er een andere oplossing gevonden zijn.

Ondernemers in de Havenkom in Almere Haven zeggen verrast te zijn door de gemeente. John van Beem heeft een horecazaak aan het water en vindt het een vreemd besluit van de gemeente. "Het is jammer voor de passanten dat ze niet meer kunnen aanmeren." De ondernemer vreest dat toeristen Almere Haven voorbij varen, als ze daar niet meer kunnen aanmeren. Hij zegt van de gemeente niks te hebben gehoord over deze plannen.

Een woordvoerder van de gemeente Almere zegt zich niet te herkennen in de reactie van de ondernemer. De omwonenden zouden volgens hem wel door de gemeente op de hoogte zijn gebracht. De gemeente zegt met de ondernemers en andere omwonenden in gesprek te gaan.

Er was sprake van een vierde ligplaats, bij De Fantasie in Almere Stad. Omwonenden zagen dit niet zitten. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dit niet door te laten gaan.

Floriade
Voorheen lagen er 350 boten bij jachthaven Haddock. De jachthaven moest wijken voor de Floriade. Voor eind september moeten alle boten weg zijn bij Haddock. De meeste booteigenaren hebben al een ligplaats gevonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel