Korpschef Akerboom wordt niet gehoord in rechtszaak Giltay

ALMERE • Ma 7 oktober 2019 | 20:51 • Maandag 7 oktober 2019 | 20:51

Korpschef Erik Akerboom wordt niet gehoord in de rechtszaak tegen oud-voorzitter van van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie Frank Giltay uit Almere. De rechtbank in Zwolle wees het verzoek af van de nieuwe advocaat van Giltay: Robbert Jonk.

De raadsman noemde het onderzoek naar fraude bij de COR gekleurd. Voordat het strafrechtelijk onderzoek was opgestart, is eerst een disciplinair onderzoek gehouden. Tijdens verhoren zijn audio-opnames gestopt. Jonk denkt dat hiermee voor zijn cliënt ontlastend materiaal niet is opgenomen.

Giltay werd in december 2017 ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. Hij zou facturen vervalst hebben en zo tienduizenden euro's van de politie weggesluisd hebben. Ook zouden onder zijn leiding dure etentjes en feestjes gehouden zijn. De strafzaak zou vorige maand al dienen maar de toenmalige advocaat van Giltay stapte op.

De zaak gaat in december verder. Naast de man uit Almere zijn ook zijn vrouw en de eigenaar van een boekingskantoor verdacht. Ook deze verdachten komen uit Almere. Zijn vrouw leidde het blad Almere Bruist en de naam van het boekingskantoor zou gebruikt zijn voor de vervalste facturen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel